Kedvezmény

2 órája

Továbbra is jár vasúti kedvezmény a nappali tagozatos egyetemi hallgatóknak

Illusztráció

Agerpres

Az akkreditált felsőoktatási intézmények 30 évesnél fiatalabb nappali tagozatos hallgatói egész évben vasúti utazási kedvezményben részesülnek valamennyi belföldi vonatjárat másodosztályán - jelentette be hétfőn a CFR.
A román állami vasúttársaság közleménye szerint az egyetemisták 90 százalékos kedvezménnyel vásárolhatnak jegyeket és havi bérleteket, amelyekkel legtöbb 300 kilométert utazhatnak korlátlanul.
A félárva és árva, valamint az állami gondozásban vagy család típusú otthonokban nevelkedett diákok 100 százalékos kedvezményben részesülnek, korlátlan számú utazással, legfeljebb 300 kilométeres távolságig. Az elsőosztályú vagy hálókocsis utazáshoz a diákoknak ki kell fizetniük a viteldíj-különbözetet.
Idén december elsejétől csak a 2024-2025-ös tanévre kiállított diákigazolvány alapján szerezhetnek be kedvezményes árú vagy ingyenes vasúti jegyet és bérletet a hallgatók.
A kedvezményes árú jegyek és a bérletek a CFR applikációján keresztül online is beszerezhetők. Ehhez a hallgatóknak a regisztrálás után meg kell adniuk a felsőoktatási intézmény és a diákigazolványuk adatait. Miután az egyetem megerősítette az adatokat, a diákok e-mailben megkapják a hallgatói azonosítót, amellyel online megvásárolhatják a jegyeket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában