Közlemény

2 órája

A PSD felelősségteljes kormányzásra szólította fel a PNL-t

Fotó: szekelyhon.ro

Agerpres

A Szociáldemokrata Párt (PSD) felszólította ma a Nemzeti Liberális Pártot (PNL), hogy tegyen eleget a kormányzással járó kötelezettségeinek.
Közleményükben a PSD képviselői hangsúlyozták, hogy az ország vezetésében részt vevő liberálisoknak a polgárokkal szembeni kötelessége biztosítani az állam és a kormány működését. Érveik szerint "a választási verseny intenzitásától függetlenül" a kormánykoalíciót alkotó pártoknak kötelességük a "minimális párbeszéd" fenntartása, hogy tudják meghozni a szükséges döntéseket az új parlamenti többség kialakulásáig, illetve az új kormány beiktatásááig. Hozzátették, hogy a kormány működőképességét megkérdőjelező politikai nyilatkozatok súlyosan érinthetik a nemzetgazdaságot, a befektetői bizalmat és ezáltal a polgárok életét is. "Egy kormányon levő párt nem dönthet pusztán választási számítások alapján. Nem az a tét, hogy mennyit nyer a PNL, ha bejelenti, hogy felbontja a koalíciót, de kormányon marad. A tét az, hogy Románia mennyit veszíthet az ilyen nyilatkozatok miatt" - fogalmaztak közleményükben a szociáldemokraták.
Rámutattak arra is: az USR bejelentése a kormány elleni bizalmatlansági indítvány benyújtásáról, jól bizonyítja, hogy ez a "gyerekes választási játék zsákutcába vezethet". "A PNL abba a helyzetbe kerülhet, hogy saját miniszterei ellen kell szavaznia a parlamentben, és teljesen megbéníthatja az ország működését. Az egyetlen kiút ebből a helyzetből, ha a PNL ismét tárgyalóasztalhoz ül, és felelősen viselkedik" - szögezték le.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában