Kiütés

2024.09.26. 17:46

Csak a nevében volt rangadó

Fotó: CAO-NAC 1910

Jósa Attila

A Bihar megyei IV. Liga hétközi fordulójában szerdán Váradalpáron találkozott a bajnokság éllovasa, a Belényesi Bihorul és a második helyen álló Nagyváradi CAO-NAC. A 6. fordulóig a zöld-fehér csapat rendelkezett a legjobb támadójátékkal és holtversenyben a legjobb védelemmel is, a CAO-NAC 4 gólt kapott, akárcsak a belényesiek. Szerdán egy eddig ismeretlen arcát mutatta meg a váradi alakulat, a zöldek játékosai egymást múlták alul a mezőnyben, de Cherman kapus sem állt a helyzet magaslatán. A gólok sorát a kispályás világbajnok, Marius Balogh nyitotta a 15. percben, ezt félidőig még két „hazai” találat követte. 

A váradiak feltámadása a második félidőben elmaradt, sőt, további 4 gólt kaptak Andrei Haş tanítványai, a kegyelemdöfést Raul Ember vitte be a 92. percben (7–0). A 7–0-ás végeredmény a CAO-NAC legsúlyosabb veresége a klub 2016-os újjáalapítása óta, a nagy előd, a Nagyváradi AC pedig inkább nagyarányú győzelmeiről volt messze földön híres, nem vereségeiről, igaz, nagy pofonba Bodoláék is beleszaladtak: 1931. május 14-én az egyetlen akkori romániai profi klub, a Temesvári Ripensia ellen a Bánság fővárosában 7–1 arányban alulmaradt a nagyváradi zöld-fehér csapat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!