LEN-bajnokok ligája

Tegnap, 11:12

A Nagyváradi VSK meglepte a német bajnokot

A Nagyváradi VSK parádés idegenbeli győzelemmel mutatkozott be a LEN-bajnokok ligája csoportkörében kedd este a német bajnok Waspo Hannover ellen.

Fotó: Waspo

Jósa Attila

Bár a vízilabda az egyetlen csapatsport, amelyben Románia képviseltette magát a nyári párizsi olimpiai játékokon, a hazai sporttelevíziók továbbra is csak elvétve közvetítenek pólómeccseket. A hétvégi Steaua – VSK rangadót az utolsó utáni pillanatban tűzte műsorára a TVR Sport, és ugyanez történt a kedd esti Waspo Hannover – Nagyváradi VSK LEN-bajnokok ligája mérkőzéssel is, a Digi Sport a meccs napjának délutánján jelentette be, hogy sikerült megszerezze a közvetítési jogokat. 

A német bajnokcsapat, a Waspo Hannover uszodája jelenleg felújítás alatt áll, így Magdeburgban rendezték az 1. forduló mérkőzését. A váradiak kezdték a gólgyártást, Gardasevic egy ellentámadás után közelről bombázott Benke feje fölött a kapuba (0–1). A németeket érezhetően meglepte a VSK harcias játéka, egy újabb kivédekezett támadás után Gusarov növelte az előnyt büntetőből (0–2). Az orosz légiós távolról is betalált a Waspo hálójába (0–3), amire Strelezkij válaszolt (1–3). A váradiakat nem zavarta meg a bekapott gól, Belényesi Dávid egyből a kapuba vágott hat méterről egy emberelőnyös helyzetet (1–4), Dobozanov védése után pedig Gardasevic is messziről csipkézte ki a németek hálóját (1–5). A negyedet Kuppers gólja zárta (2–5). A folytatásban kissé alábbhagyott a csapatok lendülete, a VSK még szorosabb védekezésre váltott. Negrean passzából Vancsik tovább növelte a vendégek előnyét (2–6), a kapuban Dobozanov remekelt, a németek csak a negyed vége felé tudtak betalálni, a horvát Sekulic jobbról lőtt a rövid sarokba (3–6). Belényesi válasza ezúttal sem késlekedett, így a VSK négygólos előnnyel vonulhatott szünetre (3–7).

Aki az első félidő alapján arra számított, hogy könnyed váradi győzelem születik a nyitó fordulóban, az tévedett, fordulás után 3 perc alatt 3 gólt lőtt a Wespo, különösen a horvát Antonio Buha volt elemében (6–7). Szerencsére Gusarov keze a kiélezettebb pillanatokban sem remegett meg, a védekezésben és támadásban egyaránt bevethető orosz játékos fantasztikus csuklómozdulattal lőtte ki a németek kapujának bal felső sarkát (6–8). A németeket megtörte a találat, Velkic remek centergólja után pedig ismét 3 gól volt a VSK előnye (6–9). Buhát továbbra sem tudták tartani a váradiak, cserébe a támadásokat sikerült rendre góllal befejezni, Tibi Negrean 2 másodperccel a dudaszó előtt bombázott a Waspo kapujába, így 3 gólos előnyben volt az utolsó negyed előtt a VSK (8–11). A záró 8 perc során elmaradt az előző negyed gólparádéja, a váradiak igyekeztek végigjátszani a támadóidőt, a védekezés pedig továbbra is remekül működött, ebbe egyedül a szintén horvát Marco Macan felsőkapufás gólja rondított bele (9–11). A hajrában Strelezkij is betalált (10–11), de a hátralévő 21 másodpercet Negrean már rutinosan lepörgette, így egy fantasztikus idegenbeli győzelemmel rajtolt a LEN bajnokok ligája főtábláján Petar Kovacevic együttese. Jövő kedden, a 2. fordulóban a Bukaresti Steauát ma 11–7 arányban legyőző Novi Belgrád látogat Váradra, a találkozó 21 órától kezdődik a Ioan Alexandrescu Uszodában.

Jegyzőkönyv

Waspo Hannover 1896 – Nagyváradi VSK 10–11 (2–5, 1–2, 5–4, 2–0).

Waspo: Goetz, Benke – kapusok; Macan 1, Schipper, Langiewicz, Kuppers 2, Strelezkij 2, Lozina, Buha 3, Sekulic 1, Milardovic 1, Benic, Gansen.

VSK: Dobozanov, Gavriș – kapusok; Belényesi 2, Negrean 1, M. Gheorghe, Szabó I., N. Ilisie 1, Gusarov 3, Gardasevic 2, Klutsch, Vancsik 1, Czenk, Insinna 1. Vezetőedző: Petar Kovacevic. 

Vezette: Xavier F. Buch (spanyol) és Veselin Miskovic (montenegrói).


 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!