ERDON Helyi hírek

2010.04.09. 14:57

Egymillió lej értékű cigifogás

<p>Szatmár megyében egy hónap alatt nem szívnak el annyi cigarettát, amekkora csempész-szálítmányra bukkant péntek hajnalban a megyei vámügyi igazgatóság ellenőrző csoportja.</p>

Rutinellenőrzésre állítottak le pénteken 5.30 órakor a Gorunului utcán a vámügyi igazgatóság ellenőrei egy húsz tonnás nyerges vontatót, melynek sofőrje semmilyen iratokat nem tudott felmutatni. Azt nyilatkozta az ellenőröknek, hogy ásványvizet szállít, és amikor megkérdezték tőle, hogy hová viszi a szállítmányt, azt válaszolta, hogy Nagybányára. Ezen a ponton vált gyanússá a sofőr, hiszen a Gorunului utcáról a Sárerdőn át Szatmárnémeti irányába tartott, mégis Nagybányát jelölte meg úticéljának. Ezért a vámügyi igazgatóság udvarára kísérték a szállítmányt, ahol az átvizsgálás során, a tehergépjármű rakterének belső terében - kívülről üvegvattával volt körberakva -, megközelítőleg 250 ezer doboz, Marlboro és Classic márkájú, ukrán zárjeggyel ellátott cigarettát találtak. Minderről Ioan Sabou, a Szatmár megyei vámügyi igazgatóság vezetője tájékoztatta a közvéleményt.

Folytatódik a nyomozás

A lefoglalt nyerges vontató szatmári cég tulajdonában van, mint ahogy annak a sofőrje is szatmári, de egyelőre sem arról nincs információ, hogy az honnan indult és hová tartott, mint ahogy azt sem tudni, hogy mikor, melyik határátkelőn érkezett az országba a szállítmány - mondta újságírói kérdésre válaszolva Ioan Sabou, a vámügyi igazgatóság vezetője. A szállítmány átvizsgálása folyamatban van, ezért a bűncselekmény besorolása sem történt meg, így aztán azt sem tudni még, hogy milyen büntetést kockáztatnak a csempészet gyanúsítottja.

A mostani fogás nem csak Szatmár megyei viszonylatban számít rekord mennyiségnek, de országos szinten is "elismerést" érdemel. Tavaly egyébként Szatmár megyében a legnagyobb fogás az volt, amikor egy ciszternába elrejtve 75 ezer doboz csempészcigarettát találtak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!