ERDON Helyi hírek

2011.07.19. 12:55

Új székhelyre költöznek

Nagyvárad - Feléledt tetszhalálából a Bihar Megyei Vállalkozók Szövetsége: több mint 13 hónapnyi szünet után ismét sajtótájékoztatót tartott Ioan Lucian elnök.

Nagyvárad - Feléledt tetszhalálából a Bihar Megyei Vállalkozók Szövetsége: több mint 13 hónapnyi szünet után ismét sajtótájékoztatót tartott Ioan Lucian elnök.

Keddi sajtótájékoztatóján Ioan Lucian elnök úgy értékelte az elmúlt hónapoknak a Bihar Megyei Vállalkozók Szövetsége szempontjából kedvezőtlen történéseit: túl vannak a nehéz időszakon, s megújult csapattal, megerősödve vágnak neki a jövőnek. Ősszel ismét szeretnék megszervezni a vállalkozók bálját, s azt sem bánják, hogy időközben egy riválisuk, a Bihar Megyei Cégek Egyesülete is akadt, mert úgy tekintenek rá, mint „tyúkanyó a csibéire”.

Új székhely

Egyébként a Vállalkozók Szövetsége projektvezetőként vagy -partnerként öt jelentős projekt gyakorlatba ültetésében vállalt szerepet. Ezek közül négy a Magyarország-Románia Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében valósul(t) meg több mint 4,5 millió euró összértékben, egyet pedig az Európai Unió strukturális alapjaiból finanszíroznak, 2,8 millió euró értékben. Az előbbi négy közül talán a legfontosabb az a 4 millió eurós költségvetésű projekt, melynek köszönhetően jövőre egy modern vállalkozói központba költözik a Szövetség, vagyis a Sas-palotából a nagyváradi vár C épületszárnyába teszi át a székhelyét. A projektvezető ebben az esetben a debreceni Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a rá eső rész 3 millió euró. A beruházás eredményeképpen a Vállalkozók Szövetségének rendelkezésére áll majd a jövő évtől kezdve 1100 négyzetméternyi terület a vártemplom szomszédságában, melyet az önkormányzattal megkötött szerződés értelmében 15 éven keresztül használhat majd. E megállapodás szerint szintén a Polgármesteri Hivatal fog versenytárgyalást, illetve közbeszerzési eljárást hirdetni a kivitelezésre, valamint a szükséges dotáció megvásárlására.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!