Labdarúgó NB I

2 órája

Saldanha csereként, mesterhármassal nyerte meg a Ferencvárosnak a rangadó

A címvédő Ferencváros hazai pályán 3-0-ra nyert a találkozó előtt listavezető Puskás Akadémia ellen a labdarúgó OTP Bank Liga nyolcadik fordulójának vasárnap esti rangadóján.

MW

Forrás: Ferencvárosi Torna Club Facebook-oldal

Az összecsapást a csereként pályára lépő Matheus Saldanha döntötte el, aki kevesebb, mint húsz perc alatt mesterhármast ért el.

A Ferencváros ezzel felcsúti riválisát megelőzve, százszázalékos mérlegének köszönhetően - mindössze hat lejátszott mérkőzéssel - a tabella élére állt.

OTP Bank Liga, 8. forduló:

Ferencvárosi TC-Puskás Akadémia FC 3-0 (0-0) 

Groupama Aréna, 11 767 néző, v.: Bogár

gólszerző: Saldanha (65., 77., 82.)

sárga lap: Maiga (41.), illetve Maceiras (45.), Favorov (81.), Stronati (84.)

Ferencvárosi TC: 

Dibusz - Gartenmann, Cissé, Raul Gustavo, Civic - Abu Fania, Maiga, Ben Romdan - Traoré (Zachariassen, 63.), Varga B. (Saldanha, 63.), Gruber (Kehinde, 63.)

Puskás Akadémia FC: 

Pécsi - Maceiras, Golla, Stronati, Nagy Zs. - Duarte, Plsek - Soisalo (Kerezsi, 77.), Nissilä, Levi (Favorov, 77.) - Puljic (Colley, 70.)

A gól nélküli első félidőben inkább a hazai kaput védő Dibusznak volt több dolga. A válogatott hálóőr - akit augusztus legjobb Ferencváros-játékosának választottak - nem sokkal a szünet előtt óriási bravúrral tolta kapufára Levi szabadrúgását.

A fordulást követően a hazaiak kerültek fölénybe, de nem jöttek a helyzetek. Pascal Jansen a 63. percben hármas cserével nyúlt bele a meccsbe, a nemrég igazolt brazil Matheus Saldanhának pedig ezúttal sem volt szüksége sok időre ahhoz, hogy betaláljon. A dél-amerikai támadó kevesebb, mint két perccel pályára lépését követően megszerezte a zöld-fehéreknek a vezetést.

Nem sokkal később a „csodacsere" eldöntötte a három pont sorsát, igaz, nem volt nehéz dolga, miután Pécsi Ármin, a vendégek kapusa egy hazaadást gyakorlatilag odaajándékozott neki, már csak a kapuba kellett passzolnia.

A 82. percben Saldanha feltette a koronát teljesítményére, egy gyönyörű sarkazással jött össze neki a mesterhármas.

A brazil csatár így négy találkozón már hat gólnál jár zöld-fehérben úgy, hogy ezeken a találkozókon nagyjából összesen egy meccsnyi időt töltött a pályán.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában