Tragikus eset

2024.06.03. 11:54

A kilencedik emeletről vetette le magát egy férfi

Forrás: bihon.ro

Erdon-összeállítás

Egy tömbház kilencedik emeletéről vetette a mélybe magát egy férfi hétfő délelőtt a nagyváradi Luceafărul negyedben. Ezt megelőzően a férfi több tíz percen keresztül fenyegetőzött azzal, hogy leugrik, ami végül sajnos meg is történt.

Forrás:  bihon.ro

A 48 éves váradi férfi maga tárcsázta az 112-es sürgősségi hívószámot 11.40 óra körül, s közölte szándékát – nyilatkozta Camelia Roșca rendőrségi szóvivő. A helyszínre több rendőr-, mentő- és tűzoltócsapat érkezett ki speciális eszközökkel, úgymint létrával és légpárnával, de a rendőrségtől kommandósok is kimentek. A rendfenntartók megpróbálták meggyőzni a férfit, hogy ne ugorjon le, eközben ő néhány szomszédjával is beszélgetett, sőt, kezet is fogott velük. Azonban váratlanul kinyomta az erkély ablakán lévő szúnyoghálót, megállt az erkély korlátján kívül – eközben hallatszott, hogy a kommandósok megpróbálnak bejutni a lakásába –, ő pedig azt kérte a hatósági személyektől, illetve az odagyülekezett lakosoktól, hogy vegyék filmre az esetet. A férfi egy adott ponton már csak egy kézzel kapaszkodott a korlátba, s végül mindenki szeme láttára lezuhant az parkoló autók közé. A tűzoltóknak nem volt idejük a légpárnát előkészíteni, a rendőrök is csak éppen ekkor zárták le a környéket. A férfi a helyszínen elhunyt. 

A rendőrség hétfői közleménye szerint a férfi átmászott az erkély korlátján és egy adott ponton leesett a magasból. A halál pontos okát a boncolás után derítik ki. A váradi rendőrség egy ügyész vezetésével folytatja a nyomozást a tragikus eset okának és pontos körülményeinek feltárásáért.
Az eset szemtanúi közül többen nem értették, hogy a katasztrófavédelem emberei miért nem használták a helyszínre kihozott felfújható mentőpárnát, vagy szintén a helyszínre kivezényelt magasból mentő tűzoltóautókat. A Bihoreanul forrásai hivatkozva azt írja, hogy a 10x10 méteres párna kihelyezéséhez nagyobb területre lett volna szükség, viszont a járda közelében parkoló autók elfoglalták a helyet. Az akció során a tűzoltók állítólag több, az erkély alatt parkoló jármű kulcsát is megszerezték, hogy arrébb tudják azokat vinni, viszont a tervet már nem volt idejük befejezni. A katasztrófavédelem közleménye szerint a helyszínre kiérkező kollégáik a protokoll szerint jártak el, és megtették azokat a szükséges intézkedéseket, amelyek lehetővé tették volna a párna kihelyezését.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában