Őrizetben

2024.06.30. 17:11

Elfogták az ékszertolvajokat

A rendőrség őrizetébe került az a két váradi férfi, akik június elején kirabolták az ERA bevásárlóközpontban levő egyik ékszerüzletet.

Illusztráció

BN-összeállítás

A nyomozás során kiderült, hogy az 51 éves A. P. P és az 51 éves M. M. Ș. a váradi akciójuk előtt május 14-ről 15-re virradó éjszaka Aradon is hasonló bűncselekményt követett el. Nagyváradon június 5-én hajnalban hatoltak be a bevásárlóközpont egyik személyzeti bejáratán, majd átvágták az ékszerüzlethez vezető gipszkarton falat, és az üzletből elvittek mindent, amit tudtak. Az okozott kár hatalmas, ezt elsőre 50.000 euróra becsülték, de a leltárjegyzék átnézését követően az üzlet tulajdonosai 80.000 euró értékű hiányzó ékszert jelentettek be.
A Bihoreanul forrásaira hivatkozva azt írja, hogy a tolvajok igen körültekintően jártak el: sötét színű ruhákat hordtak, az arcuk a kapucni miatt nem látszott, és elkerülték a bevásárlóközpontban levő térfigyelő kamerákat is. Azért, hogy a városba felszerelt térfigyelő kamerák se vegyék fel őket, az autójukat a Rulikowski temető közelében levő egyik lakópark parkolójában hagyták, és körülbelül öt kilométert gyalogoltak elkerülő utakon, árkokban, alagutakon és a temetőn keresztül is, ahova a kerítést átugorva hatoltak be. Az alapos felkészülés ellenére a két férfi több nyomot is hagyott a lopás helyszínén, valamint az odáig vezető útjukon is. Végül ezek a nyomok buktatták le őket. A két férfit megfigyelés alá helyezte a rendőrség, majd múlt csütörtökön házkutatást tartottak két váradi és egy Bákó megyei helyszínen, ahol A. P. P az utóbbi időben élt. A rendőrök Nagyváradon szinte semmit nem találtak, viszont Bákó megyében a nyomozók lefoglaltak 60.000 lejt, pirotechnikai eszközöket, a Váradon és az Aradon ellopott ékszerek egy részét, továbbá megtalálták a betörés során használt ruházatokat és cipőket is. Június 27-én a két gyanúsítottat kihallgatták, 24 órás őrizetbe helyezték, majd június 28-án elrendelték 30 napos előzetes letartóztatásukat. Az ékszerrablók egyike, A. P. P gyakorlattal rendelkezik a betöréses lopás területén: 2018-ban Németországban ítélték 1 év és 4 hónap börtönbüntetésre lopás miatt, 2021-ben pedig a váradi Körös áruházban levő egyik ékszerüzlet 2015-ös kirablása miatt indult ellene eljárás, viszont ez ügyben megtörtént a felek kibékítése.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában