Bírságok

2024.07.08. 16:58

Ittas vezetésért és gyorshajtásért is büntettek

Illusztráció

Jogosítvány nélkül. Alsótótfaluban (Sârbi) fogott el a rendőrség egy 24 éves nagyváradi fiatalembert július 5-én, éjjel 0.55 órakor, aki ittasan és jogosítvány nélkül vezetett egy személyautót. A férfi légalkoholszintje 0,90 mg/l volt. Július 6-án, délután 14.10 órakor a rendőrség egy 20 éves diófási (Nucet) férfit fogott el Szegyesden (Seghiște), aki jogosítvány nélkül vezetett egy személyautót. A férfi jogosítványát előzőleg felfüggesztették. Mindkét ügyben eljárás indult.

Ittasan. Elfogott a rendőrség július 7-én, délután 13.30 órakor Nagyváradon egy 48 éves marciházi (Mărțihaz) férfit, aki ittasan vezetett egy személyautót, a légalkoholszintje 1,00 mg/l volt. Eljárás indult az ügyben. 

Hamis rendszám. Gálospetriben (Galoșpetreu) fogott el a rendőrség július 6-án, délután 16.50 órakor egy 33 éves margittai férfit, aki egy olyan személyautót vezetett, melyre hamis rendszámok voltak felszerelve. A férfinak nincs jogosítványa. Eljárást indítottak az ügyben. 

Gyorshajtás. A rendőrség elfogott július 6-án Nagyváradon egy 27 éves Arad megyei férfit, aki 138 km/órás sebességgel haladt egy személyautóval. Az adott útszakaszon a maximális sebesség 50 km/óra. A férfinak nincs jogosítványa. 1485 lej büntetést kapott és eljárást indítottak ellene. 

Baleset. Közúti baleset történt július 7-én, este 22.30 óra körül Sólyomkőpestesen (Peștiș). Egy 20 éves helyi férfi egy motorral haladt az 1/H jelzésű országúton, Sólyomkőpestesen, majd – egyelőre ismeretlen okok miatt – elvesztette az uralmát a jármű irányítása felett, és egy ház kapujának ütközött. A férfi légalkoholszintje 0,87 mg/l volt, jogosítvánnyal nem rendelkezik. A fiatalember megsérült, kórházba szállították. Az ügyben vizsgálat zajlik. 

Letartóztatták. Elfogott és letartóztatott a rendőrség július 5-én egy 43 éves nagyváradi férfit, akit a helyi bíróság 2 év és 5 hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélt jogosítvány nélküli és ittas járművezetés miatt. A férfi a nagyváradi börtönben tölti le a büntetését.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!