Kék hírek

2024.07.14. 11:43

Rendőrségi hírek a megyéből

Fotó: Alexandru Nițescu

Büntetések. A Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság július 11-én 117 büntetést osztott ki közúti kihágások miatt, az ezekből befolyt összeg 47.335 lej. Elvettek továbbá 16 jogosítványt és három forgalmi engedélyt. Gyorshajtás miatt 65 büntetést osztottak ki, 16-ot a biztonsági öv használatának elmulasztásáért, 11-et biciklisek kihágásaiért, négyet gyalogosok szabálytalanságai miatt, ötöt ittas vezetésért, hármat szabálytalan előzésért, egyet elsőbbségadás hiánya miatt és 12-t egyéb kihágásokért. 

Ittasan. A rendőrséget július 11-én, 15.43 órakor riasztották, hogy közúti baleset törtét Belényesen. Egy 57 éves helyi férfi 15.40 óra körül egy személyautóval hajtott ki egy ház udvaráról, nem nézett szét elég figyelmesen és ütközött egy másik autóval, mely szabályosan haladt az úton. A második járművet egy 35 éves felsőmezősi (Câmpani) férfi vezette. Személyi sérülés nem történt. Az 57 éves férfi légalkoholszintje 0,77 mg/l volt. Eljárás indult ellene. 

Letartóztatták. A rendőrök letartóztattak július 11-én egy 67 éves nagyváradi férfit, akit a helyi bíróság 1 év és 3 hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélt minősített lopásért. A férfi a váradi börtönben tölti le a büntetését. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!