Kék hírek

2024.07.19. 21:00

Rendőrségi hírek a megyéből

Illusztráció

Faügylet. A rendőrség ismét ellenőrzéseket végzett az illegális faügyletek felderítése érdekében. Kiderült, hogy március 4. és július 5. között egy 44 éves székelyhídi férfi, aki hivatásos, engedéllyel rendelkező fuvarozóként dolgozik, 23 alkalommal szállított ki egy teherautóval olyan fát, melyről beszerzést igazoló dokumentumot nem tudott felmutatni. Összesen 58,04 köbméter fáról van szó. A férfit 5000 lejre büntették és elrendelték a fa értékének elkobzását, 15.633,52 lejt. 

Autólopás. A rendőrség elrendelte július 19-én egy 35 éves nagyváradi férfi 24 órás őrizetbe vételét használati célból történő autólopás, jogosítvány nélküli járművezetés és véralkoholszint-mérés elutasítása miatt. A vád szerint július 19-én, éjjel 3.30 órakor a férfi egy személyautóval haladt Nagyváradon, a Püspöki (Ștefan cel Mare) úton, irányváltáskor nem volt elég figyelmes, így egy kisteherautónak ütközött, személyi sérülés nem történt. A férfi az autót nem sokkal azelőtt lopta el a Püspöki útról, kihasználva, hogy a slusszkulcsot benne hagyták. A férfinak nincs jogosítványa, a légalkoholszintje 0,83 mg/l volt, a vérvételt elutasította. Az ügyben további vizsgálat folyik.


 


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!