Tűzesetek

2024.08.26. 13:08

Bevetésen a Bihar megyei tűzoltók

Forrás: ISU

BN-összeállítás

Több mint 80 bevetésen vettek részt az elmúlt hétvégén a Bihar megyei tűzoltók. Augusztus 24-én és 25-én 11 tarlótüzet oltottak el, egy esetben egy kigyulladt mozdonyhoz riasztották őket, egy személyt egy vízmosásból mentettek ki, két közúti balesetnél teljesítettek szolgálatot és 56 esetben elsősegélyt nyújtottak.
Augusztus 24-én a váradi tűzoltókat arról értesítették, hogy a Szatmár–Nagyvárad vonalon közlekedő személyvonat mozdonya kigyulladt. A motorrészből szálló füst láttán a vonat vezetője megállt a paptamási (Tămăşeu) állomáson, itt kezdték el az oltást a tűzoltók. A szerelvényen utazó 35 személy elhagyta a mozdonyhoz csatolt két vagont, senki sem sérült meg. A tüzet valószínűleg rövidzárlat okozta.

Forrás: ISU

Ugyancsak szombaton Felsőtopára (Topa de Sus) riasztották a tűzoltókat, ahol egy 48 éves férfi vízmosásba borult egy traktorral. A katasztrófavédelmisek kimentették az  öntudatán levő, de súlyosan megsérült férfit, és átadták a rohammentősöknek, akik a helyszíni ellátást követően kórházba szállították az áldozatot. Lisa Crăiuț, a megyei kórház szóvivője a tegnap arról tájékoztatott: a férfit a sebészeti osztályra helyezték át, ahol sajnos leállt a szíve, és vasárnap este elhunyt.

Forrás:  ISU

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!