ISU

2024.09.04. 13:26

Eloltották az egy hete lángoló tüzet

Forrás: ISU

BN-összeállítás

Eloltották az erdőtüzet Biharfüred és Bondoraszó között – tájékoztatott kedden este 20 órakor a Bihar Megyei Körösök Katasztrófavédelmi Felügyelőség (ISU). A tűzoltók egy hétig harcoltak a lángokkal, még helikopteres oltást is bevetettek annak érdekében, hogy a tűz ne terjedjen tovább. A katasztrófavédelem közleménye szerint 25 hektárnyi erdő volt érintett, és a tüzet valószínűleg villámcsapás okozta. Az augusztus 28-a óta tartó oltást akadályozta, hogy a terület nehezen megközelíthető, így a tűzoltóautókkal nem tudtak sokáig haladni, a terület még a speciális terepjárműveken is kifogott. Továbbá az időjárás sem kedvezett az oltásnak, a szárazság és az erős szél megnehezítette a katasztrófavédelem dolgát. Az egy hét alatt több mint száz tűzoltó dolgozott a helyszínen, naponta több órát gyalogolva küzdöttek a lángokkal, a forróságban és a sűrű füstben. A közleményben arra is kitérnek, hogy a helikopter összesen 140-szer szállt fel és 350 köbméter vizet szórtak szét a lángoló erdőre. A helikopter oltórendszerét egy közeli magántóból töltötték fel.
Nem minden tűzoltó hagyta el a területet, a katasztrófavédelem több embere továbbra is tűzfészkek után kutat. A Bihar megyei katasztrófavédelem köszönetét fejezte ki több intézménynek, az önkénteseknek, az erdészeti hivatal embereinek a bevetés során nyújtott támogatásért.

Forrás: ISU

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!