Kék hírek

3 órája

Átfogó ellenőrző akciók Bihar megyében

Több mint 1500 személyt igazoltattak és 850 sofőrnél végeztek alkohol- vagy drogtesztet a Bihar megyei rendőrök az elmúlt hétvégén zajlott átfogó ellenőrző akciók keretében.

Illusztráció

ERDON-összeállítás

Folytatódott a közúti rendőrség megelőző és ellenőrző tevékenysége október 11–13. között, amelynek fő célja az ittas vezetés visszaszorítása volt. A hétvégén zajlott 34 rendőri akcióban 383 rendőr, 65 csendőr vett részt, továbbá egyes bevetéseken jelen voltak a határrendészek és más rendvédelmi szervek képviselői is. Az ellenőrzések során 1568 személyt igazoltattak, továbbá 859 alkohol-, illetve drogtesztet végeztek el, összesen 417 bírságot szabtak ki 199.980 lej értékben. Ezek mellett 16 bűncselekményt jegyzőkönyveztek. A bírságok közül 278-at közúti kihágások miatt szabtak ki: 203-at gyorshajtásért, 38-at a biztonsági öv használatának elmulasztásáért, ötöt szabálytalan előzésért, egyet ittas vezetésért, 30-at egyéb közúti kihágásokért. Kiegészítő intézkedésként 31 jogosítványt és 18 forgalmi engedélyt vettek el. A rendőrök és a csendőrök ezen a hétvégén is jelen voltak a Nagyváradon és a megyében zajlott kulturális és művészeti eseményeken, ahol a közrendet biztosították.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában