ISU

18 órája

Kezdődik a kéménytüzek „szezonja”

Feketetóton (Tăut) gyulladt ki egy melléképület október 21-én reggel.

Forrás: ISU

ERDON-összeállítás

A tűzoltókat 7 óra körül értesítették az 112-es segélyhívószámon, miszerint Feketetóton kigyulladt egy gazdaság egyik melléképülete. A helyszínen a tűzoltók azonnal elkezdték a lángok oltását. A melléképület egy emeletes ház falához volt építve, és a közelben volt még egy másik lakóház is, így fennállt a veszélye annak, hogy a tűz átterjed erre a két épületre is. A közel kétórás bevetésnek köszönhetően sikerült megfékezni a lángokat és megmenteni a két házat. A tűzoltók három gázpalackot is kihoztak az égő épületből, így azok nem robbantak fel. A lángokat egyébként egy szomszéd vette észre. A tűzben, melyet egy rossz állapotban levő kémény okozott, elégett a melléképület és az ott tárolt javak. Személyi sérülés nem történt.

A tűzoltóság ez úton is kéri a lakosságot, hogy rendszeresen ellenőriztessék a kémények, fűtőberendezések állapotát, és az esetleges javításokat is engedéllyel rendelkező szakemberre bízzák. A katasztrófavédelem emlékeztet, hogy a téli időszakban a legtöbb tűzesetet a nem megfelelően szigetelt, eldugult vagy tönkrement kémények okozzák.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában