Ajánló

1 órája

Nyílt nap az érmihályfalvi tűzoltóknál

Forrás: ISU

BN-összeállítás

Harminc évvel ezelőtt, 1994. október 17-én alakult meg a Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség érmihályfalvi alegysége, akkori nevén az Érmihályfalvi Tűzoltó Társaság, melynek felelősségi körébe a városon kívül még három község tartozott. Jelenleg ennek az alegységnek a munkatársai biztosítják az állampolgárok életének és vagyonának védelmét egy körülbelül 360 négyzetkilométeres területen, amely 11 településből áll, és ahol 23.280 lakos él.
A jeles nap alkalmából ma, október 17-én 10–14 óra között nyílt napot szerveznek a mihályfalvi tűzoltóegységnél, melyre várják a gyerekeket, fiatalokat és minden érdeklődőt. A nyílt napon meg lehet majd tekinteni a tűzoltó- és mentőautókat, a felszereléseket, és különböző bemutatókat is tartanak majd. Az évforduló kapcsán október 18-án a katasztrófavédelmi felügyelőség vezetőségének jelenlétében ünnepélyes keretek között az alegység mindenkori tűzoltóinak tiszteletére díszplakettet avatnak.
Az év elejétől október 1-ig az érmihályfalvi tűzoltók 691 bevetésen (61 tűzoltás, 516 elsősegélynyújtás vagy műszaki mentés, 114 személy- vagy állatmentés, időjárási jelenségek okozta károk felszámolása stb.) vettek részt. A tűzoltásoknak köszönhetően két személyt és 825.500 lej értékű ingó és ingatlan vagyontárgyat mentettek meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában