Verseny

2023.08.04. 12:09

Bortúra négy keréken

Lezajlott a negyedik alkalommal megszervezett Bor útja rali. A közel negyven résztvevő augusztus 4-én reggel indult el a Darvas–La Roche-ház elől a Nagyváradon és Bihar megyében zajló versenyen.

Fotó: Alexandru Nițescu

P. Nagy Noémi

Nem panaszkodhatnak a négykerekűek szerelmesei, hiszen ezen a héten két nagyszabású autós rendezvényt is szerveztek Nagyváradon. Míg szerdán a luxus- és versenyautókat csodálhatták meg a váradiak a Szent László téren, addig pénteken retró autók sorakoztak fel a Darvas-ház előtti sétányon. Az indulásig az érdeklődők megtekinthették az oldtimer Daciákat, BMW-ket, Mercedeseket, Fiatokat, Renault-okat.

A sorból néhány igazán különleges autó is kitűnt, például egy 1938-as Plymouth, ez egyben a versenyre benevezett legrégebbi autó, továbbá egy 1961-es Volvo, egy 1976-os Triumph Spitfire 1500, továbbá a mezőny legkisebb autója, egy Fiat 500-as, aminek tulajdonosai Rómából vezettek a Bihar megyei versenyre, valamint egy 1988-as Cadillac Deville, ami a verseny leghosszabb autója volt. A résztvevők többek között Nagyváradról, Bihar, Kolozs, Temes, Szeben, Maros, Argeş, Beszterce megyékből érkeztek. A versenyen elindult Angela Lupşea, a Bihar Megyei Műemlékvédő Alapítvány – Oradea Heritage igazgatója férjével, Sorin Lupşeával, ők sajnos műszaki problémába ütköztek közvetlenül az induláskor.

A versenyt a Retromobil Club Románia Bihar megyei szervezete rendezte. A szabályzat szerint a versenyre legalább 30 éves, eredeti állapotban megőrzött és karbantartott gépjárművekkel lehetett jelentkezni. A rali idei kiadásában voltak visszatérő és új versenyzők is, akik a két nap alatt közel 400 kilométeres útvonalat jártak be, érintve a Körösvidék legszebb tájait.

A verseny öt szakaszból állt, minden szakaszban egy adott útvonalat és különböző idő-, és sebességmérő feladatokat kellett teljesíteni, közben több borászatba is eljutottak. A túra első napján közel 280 kilométert teljesítettek a versenyzők, szombaton pedig Nagyváradot és Félixfürdőt járták be. Az eredményhirdetést és a díjkiosztást augusztus 5-én tartották meg a váradi várban.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában