Tudnivalók

2023.10.30. 13:40

Lehet igényelni a fűtéstámogatást

Forrás: DASO

BN-összeállítás

A 2023–2024-es téli szezonra (2023. november 1.–2024. március 31.) érvényes fűtéstámogatás igényléséhez szükséges papírokat november 1-től lehet leadni a Nagyváradi Szociális Ellátási Igazgatósághoz (DASO).

Mint ahogy azt már korábban megírtuk, fűtéstámogatást igényelhetnek mindazok a nagyváradi lakhellyel vagy tartózkodási engedéllyel rendelkező, román vagy külföldi állampolgárságú családok vagy egyedülálló személyek, akiknek az egy főre jutó havi nettó átlagjövedelme alacsony. A támogatás kiszámításakor figyelembe veszik a használt fűtési rendszert is (távhő, földgáz, elektromos áram, szilárd tüzelőanyag). A támogatást igényelhetik azok az egyedülálló személyek, akiknek havi jövedelme nem haladja meg a 2053 lejt, vagy azok a családok, ahol az egy főre eső havi jövedelem nem haladja meg az 1386 lejt. Azon családok esetében, ahol az egy főre eső havi jövedelem kevesebb vagy pont 200 lej, a fűtés teljes költségét megtérítik. Az egy főre eső havi jövedelemtől függően az igénylő családok különböző mértékű támogatásban részesülnek. Továbbá a fűtéstámogatással egy időben lehet igényelni az energiapótlékot is, ez a támogatás az év teljes időszakára jár.
A szükséges formanyomtatványokat a DASO székhelyén lehet átvenni az ügyfélfogadó irodában hétfőtől szerdáig 7.30–16.30, csütörtökön 7.30–18.30 és pénteken 7.30–16 óra között. Ezen kívül a kérvény igényelhető a Rogériusz II. (Ep. Ioan Suciu utca, 1. szám, ZP1 tömbház), az Őssi II. (Aleea Călinului, 9. szám ) és a váradszőllősi (Nufărului, 47. szám, D111 tömbház) multifunkcionális központokban hétfőtől péntekig, a helyiségek nyitvatartása szerint. A formanyomtatványok letölthetők a DASO honlapjáról is, ugyanitt lehet megtekinteni a szükséges iratok listáját és egyéb információkat. A kérvényt a szükséges dokumentumokkal együtt a contact@daso-oradea.ro e-mail címre is el lehet küldeni egészen november 20-ig. Ezt követően is le lehet adni a kérvényeket a következő hónapokra. A fűtési támogatásban és energiapótlékban részesülő családok és egyedülálló személyek bármilyen, a jövedelemben, a család összetételében vagy a lakhatásban bekövetkezett változást öt napon belül kötelesek bejelenteni. Ez esetben új kérvényt és saját felelősségvállalási nyilatkozatot kell  benyújtaniuk, valamint a változást igazoló dokumentumokat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában