Kiállítás

2024.05.28. 15:33

Végzős diákok vizsgamunkáit állították ki a várban

Fotó: Ciucur Losonczi Antonius

Ciucur Losonczi Antonius

A Nagyváradi Művészeti Líceum XII. B, C, D és E, kerámia, grafika, divattervezés, festészet, textil, műépítészet és dizájn szakos végzős diákjainak vizsgamunkáiból szerveztek kiállítást, illetve tartottak divatbemutatót kedd délben a vár A épülettestének első emeletén.
Az érdeklődőket Mihaela Bondor iskolaigazgató köszöntötte. Elismerően szólva a diákok tehetségéről és az elmúlt négy évben kifejtett munkájáról, Dante Alighierit idézve („Három dolog maradt ránk a Paradicsomból: a csillagok, a virágok és a gyerekek”) azon meggyőződésének adott hangot, hogy az alkotások visszatükrözik a felnőttkor küszöbéhez érkezett gyermekek érzéseit és lelkivilágát is, felvillantva valamit az Édenkert világából. Ionuț Ciorba, a Körösvidéki Múzeum városi részlegének vezetője megjegyezte, hogy az elmúlt napokban már végigjárta a kiállítást az előkészületek folyamán, és örült annak, hogy a két intézmény közti együttműködés az idén is folytatódott, hiszen értékes művek születtek.

Nagy Gabriella igazgatóhelyettes kijelentette: nagy büszkeség számukra, hogy ismét a vár falai közt lehetnek. „Azt gondolom, hogy ezek a munkák az elmúlt négy év erőfeszítéseit is visszatükrözik. Legyünk büszkék a gyermekekre, hiszen nálunk nem csak művészeket formálunk, hanem emberi jellemeket is”, tanácsolta, azt kívánva az érettségi előtt állóknak, hogy mindig találjanak egy olyan közösséget, mely értékeli őket.
Corina Andor dékán arról beszélt, hogy a művészeti líceum és a Nagyváradi Egyetem vizuális művészetek karának közössége tulajdonképpen egy nagy családot alkot, hiszen a középiskolás diákok közül sokan az állami egyetemen folytatják a tanulmányaikat, és az sem ritka, hogy aztán ennek oktatói lesznek.
A diákoknak gratuláltak még Peter Claudia katedrafőnök és Liana Dat osztályfőnök is, majd divatbemutatóval ért véget az ünnepség.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában