Koncertek

2024.05.11. 13:50

Zenei stíluskavalkád a Majális első napján

Forrás: Festum Varadinum

Törő Enikő

A magyarországi Parno Graszt együttes lépett fel a nagyváradi várban zajlott Majálison pénteken kora este, előadásukban roma zenéket és roma stílusban feldolgozott számokat hallhatott a népes közönség. A formáció több mint egyórás koncertet tartott a Majális nagyszínpadán. Saját számaik (köztük a még mindig népszerű Ha menni akarok, illetve a már valamivel újabb Fújj meg szél) mellett többek között Quimby- és Majka-feldolgozások is elhangzottak, a ritmusos dallamokra sokan táncra is perdültek. 

Forrás: Festum Varadinum

A Fejedelmi udvarban felállított színpadon pénteken délután, illetve este két nagyváradi együttes szórakoztatta a közönséget, s mindkettő remek hangulatot teremtett. Hat órakor kezdett a Stevie Ker, mely több számot is eljátszott a Szenvedély című albumáról, de újabb dalok és feldolgozások is felcsendültek.

Forrás: Festum Varadinum

Nyolc órakor a Rius and Band következett: a pop-rock zenekar kizárólag saját dalokat játszik, fellépésük sokak számára tökéletes felvezető volt az Edda Művek nagykoncertje előtt.

Forrás: Festum Varadinum

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában