Támogatott tartalom

2024.06.03. 08:31

A Humana People to People Románia új üzletet nyit Nagyváradon

Ma, 2024. június 3-án a Humana People to People Románia új használtruha-boltot nyit Váradon. A nagyváradiak, akik nagy számban kérték a szervezet Facebook-oldalán az üzlet újranyitását, új helyen, megfizethető áron, jó minőségű ruhákat vásárolhatnak.

Egy év szünet után a Humana People to People idén június 3-án újra megnyitja kapuit a bihari megyeszékhelyen. Az eredetileg a közösségi médiafelületeken bejelentett hírt az üzletlánc követői örömmel fogadták: „Milyen régóta vártam erre a bejegyzésre. ”, „Köszönjük, Humana, hogy újra megnyitja a nagyváradi üzletet!!!” vagy „Nagyszerű, mióta vártunk az újranyitásra!” – ezek voltak a városbeliek első reakciói.

Az új üzlet a Transilvaniei utca 17–19. szám alatt található. „Örömmel adjuk át ezt a hírt a nagyváradiaknak, akik üzletünkben olyan ruhákat találnak majd, amelyeket egykor szerettek, és most újra kaphatók. Széles választékot kínálunk, vásárlóink különböző stílusú, akár vintage modellekben is találhatnak ruhákat, amelyekkel egyedi stílust teremthetnek maguknak. Azt is tudjuk, hogy az utóbbi években a vásárlási döntéseknek etikai okaik is vannak, mivel a vásárlók tisztában vannak a fenntartható divat fontosságával és a környezetre gyakorolt pozitív hatásával. Ezért június 3-án egy mesés kollekcióval készültünk a nagyváradiak számára, akik szeretnének trendik lenni, ugyanakkor hozzájárulni egy egészségesebb bolygóhoz”, mondja Rodica Bulăceanu, a Humana People to People szervezet képviselője.

 

A HUMANA használtruha-boltjaiban a vásárlók a különböző országokban, például Olaszországban, Németországban vagy Ausztriában összegyűjtött ruhaadományokból származó árucikkeket találhatnak. Ezeket a tételeket gondosan kiválogatják, és csak a legjobb állapotban lévő (kb. 70%) árut választják ki az üzletekben történő értékesítésre, miután azokat fertőtlenítették. A fennmaradó, újrafelhasználásra nem alkalmas tételeket újrahasznosító üzemekbe küldik (kb. 22%), vagy energia-visszanyerésre használják (kb. 8%). Ezzel a folyamattal a HUMANA People to People Románia, amely a több mint 35 országban működő használtcikk-üzletek globális hálózatának része, támogatja a körforgásos gazdaságot, amelynek alapelve a hulladék megszüntetése, mivel a már használt tárgyak újrafelhasználása a „nulla hulladék” piramis csúcsán áll, a megelőzés után és az újrahasznosítás előtt.

A textilipar az egyik legnagyobb környezetszennyező iparág, amely a globális üvegházhatású gázkibocsátás 10 százalékáért felelős, és a második legnagyobb vízfogyasztó iparág. Az új textíliák előállítása óriási, évi 93 milliárd köbméter vízfelhasználást igényel, ami több mint 1,7 milliárd ember háztartási szükségletét elégítené ki. A vállalat tehát arra kéri vásárlóit, hogy a használt ruhák beszerzésével tudatos döntést hozzanak, mert minden egyes használt ruhadarab megvásárlásával elkerülhető átlagosan 3 kg szén-dioxid-kibocsátás, amely egy új, hasonló ruhadarab előállításához kapcsolódik.

 

A Humana People to People Romániáról

A Humana People to People Kft. 2006-ban alakult Romániában, jelenleg több mint 300 alkalmazottat foglalkoztat, és 42 használtáru-üzlettel rendelkezik Romániában. A Humana üzletága évtizedek óta támogatja a körforgásos gazdaságot, és igazodik az európai zöld megállapodáshoz, az Európai Unió irányelvéhez, amelynek célja, hogy 2050-re klímasemleges gazdaságot építsen ki. Az üzletláncból származó nyereséget teljes egészében a világ legszegényebb területein megvalósuló közösségfejlesztési projektek támogatására fordítják. Az oktatás, az egészségügy, a fenntartható mezőgazdaság és a közösségfejlesztési programok révén a Humana Poeple to People 2023-ban 19,9 millió embernek segített. A vállalat 2023-ban 4 millió euróval járult hozzá az állami költségvetéshez. 

www.humana-romania.ro 

Kapcsolat: Mădălina Corciu / PR & CSR menedzser / madalina.corciu@humana-romania.ro / 0728-010-149

 

Fizetett hirdetés!

CH 23366

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában