Háborúk kora

2024.06.24. 13:21

Az aktuális geopolitikai helyzetről dr. Somkuti Bálinttal

Forrás: Szent László Napok

2022. február 24. – beleégett a tudatunkba a dátum, ami gyökeresen megváltoztatta az életünket, hiszen azt követően, hogy Oroszország megtámadta Ukrajnát, már semmi sem olyan, minden régen volt, és azóta a mindennapjaink részévé vált a háború. 2023. október 7-én pedig elkezdődött az Izrael–Hamász-háború.

Vagyis jelenleg a geopolitikai helyzet cseppet sem felhőtlen.

Az aktuális kihívásokról fog beszélgetni a 12. Szent László Napok keretében, június 26-án, szerdán 18 órától a televíziók képernyőjéről vagy a rádiókból bizonyára sokak által ismert dr. Somkuti Bálint magyarországi hadtörténész, biztonságpolitikai elemző és Balogh Levente, a Krónika lapszerkesztője, politikai elemző a nagyváradi vár F épületében.

További részletek a fesztivál programjairól a Szent László Napok honlapján, Facebook- és Instagram-oldalán.

A 2024. június 24–30. között zajló 12. Szent László Napok főtámogatója az OTP Bank Románia, főtámogató intézményei a Nemzeti Kulturális Alap, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., a MOL–Új Európa Alapítvány, a Bihar Megyei Tanács és Nagyvárad Polgármesteri Hivatala.

A Szent László Napok sajtóirodája

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában