Vakáció

2024.06.25. 17:20

Évzáró ünnepség az érmihályfalvi Zelk Zoltán Általános Iskolában

Forrás: ermihalyfalva.ro

Balázs József Attila

A Dr. Andrássy Ernő Városi Parkban tartották az érmihályfalvi Zelk Zoltán Általános Iskola tanulói számára az évzáró ünnepséget június 21-én, péntek délelőtt. Varga Róbert, az iskola igazgatója köszöntötte a megjelenteket, majd ismertette az esemény programját. A Himnusz eléneklése után elsőként Karsai Attila polgármester osztotta meg ünnepi gondolatait. Örömét fejezte ki, hogy részt vehet a 2023–24-es tanév záróünnepségén, amelyet a melegre való tekintettel a városi park árnyas fái alatt tartanak. A nemrégiben átadott új építésű, és a felújított iskola udvara is alkalmas most már a rendezvények megtartására, az őszi tanévnyitót már ott fogják megrendezni. Köszönetét fejezte ki a tanároknak az odaadó munkáért, amellyel a tanulókat felkészítették, és kifejtette: a szülőknek kijár a legnagyobb elismerés, amiért az elmúlt időszakban, amikor a gyerekek a távolabbi líceumban, délután jártak iskolába, türelemmel és támogatólag viszonyultak a tanintézmény és a város vezetőségének döntéséhez. A türelemnek mindenki láthatja a gyümölcsét, a teljesen új és a legkorszerűbb oktatási eszközökkel felszerelt két iskolaépületet. Végezetül minden diáknak, pedagógusnak tartalmas és örömteli nyári vakációt kívánt, hogy ősszel feltöltődve, az új kihívásokra készen térjenek vissza a tanintézmény falai közé.

 

Ezt követően Körmendi Gyulának, az iskola aligazgatójának ünnepi beszédét hallgathatták meg a jelenlévők. Ő is köszöntötte a diákokat és a pedagógusokat, beszédében kiemelve: egy kihívásokkal teli időszakon van túl az iskola közössége, de megérte, mert a következő tanévtől ennek gyümölcseit már együtt fogják learatni.

Varga Róbert iskolaigazgató a tőle már megszokott rövid beszédében foglalta össze az elmúlt tanév eseményeit, majd elkezdődött a kiválósági diplomák és a polgármester ajándékainak átadása. Az ötödik osztályosok közül Ștefan Nicolas (V. A) és Doba Barbara (V. B), a hatodikosok közül Puși Mihai David (VI. A), Fecsó Nóra, Baghiu Noel, Nagy Dalma (VI. B), a hetedikesek közül Șerb Ioana Adriana és Igna Ana Laura (VII. A), Szilágyi Dóra, Kapeller Dorka, Baghiu Olivér (VII. B), Szellő István (VII. C), a nyolcadikosok közül pedig Gârdan Ana-Maria (VIII. A), Végh Maya, Boda Boglárka Bíborka, Kóka Anna, (VIII. B) részesült elismerésben. A kiválósági díjak után a sport- és különböző tantárgyversenyeken részt vett és eredményeket elért tanulók kapták meg jutalmukat, valamint az osztályfőnökök díjazták az osztályuk legjobbjait.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában