Népszerű program

2024.06.02. 16:04

Gumikacsa-verseny a Körösön

Fotó: Alexandru Nițescu

BN-összeállítás

Jótékonysági gumikacsa-versenyt szerveztek a gyermeknapon Nagyváradon: négyezer sárga gumikacsát engedtek a Sebes-Körös vizére, amelyeket korábban „örökbe lehetett fogadni”, ezzel támogatva a szervező Rotaract Club kezdeményezését, amely ivókutak létesítését célozza a városközpontban. A rendezvény támogatóinak jóvoltából a szervezők díjakkal is készültek azok számára, akiknek a kacsái elsőként értek célba.

Fotó: Alexandru Nițescu

A számozott gumikacsákat a Garasos hídról engedték a Körösbe, a versenyt nehezítette, hogy a rajtnál a szél éppen árral szemben fújt. A nem mindennapi eseményt a folyó két partjáról izgatottan követték figyelemmel azok, akik megvásároltak egy-egy gumikacsát, de a megmérettetés természetesen leginkább a gyerekeket nyűgözte le.

Fotó: Alexandru Nițescu

A versenypálya felénél áramlat hiányában több gumikacsa is „zátonyra futott”, a Salvamont-Salvaspeo Hegyimentő Egyesület tagjai azonban kajakon, speciális úszó kábeleket használva segítettek a megrekedt „versenyzőkön”. A célban a hegyimentők egyik munkatársa és a szervezők részéről egy személy várta a leggyorsabb gumikacsát, melyet kihalásztak, majd be is jelentették a számát. Összesen hetven díjat osztottak ki.

Fotó: Alexandru Nițescu

A szervezők a Szent László híd környékén kialakítottak egy olyan rendszert, amelynek révén befogták a versenyen részt vevő összes gumikacsát, így ezek nem maradtak a folyó vizében. A délután 15 órától megszervezett verseny mellett a Rotaract a folyóparton több tevékenységgel is készült.

Fotó: Alexandru Nițescu

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában