Városismertető

2024.06.28. 07:40

Ingyenes idegenvezetés Nagyváradon

Forrás: Visit Oradea

Minden hétvégén ingyenes idegenvezetést tartanak Nagyváradon a turistáknak és minden érdeklődő váradinak, írja közleményében a Visit Oradea Egyesület. A körülbelül 2,5–3 órát tartó városismertetést akkreditált idegenvezetők végzik. A túravezetés román nyelven zajlik, de kérésre szerveznek angol, illetve magyar nyelvű vezetést is. A körút mindig a Szent László térről indul és az út során megtekintik a főteret, a Zöldfa (Vasile Alecsandri) utcát, a Fekete Sas palotát, a neológ zsinagógát, a Bémer (Ferdinand) teret és a színházat, a Poynar-házat, az Adorján-házakat, a volt Pannónia szállót, a Darvas–La Roche-házat, az igazságügyi palotát, a nemzeti bank és az ügyvédi kamara épületeit és a Fő utca palotáit, és ha van rá igény, akkor a bazilikát is.

A június 28. és szeptember 15. között tartó program első hétvégéjének menetrendje a következő: június 28., péntek 18 óra, június 29., szombat 10 óra, június 30., vasárnap 10 óra. Az indulás, mint írtuk, minden alkalommal a Szent László (Unirii) térről történik. További információk a visitoradea.ro honlapon és az office@visitoradea.com e-mail címen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában