Zene

2024.06.04. 10:11

Magyar nótaestet szerveztek Nagyváradon

Fotó: Ciucur Losonczi Antonius

Ciucur Losonczi Antonius

A 32. Festum Varadinum programsorozat utórendezvényeként nótaestet szervezett a Varadinum Kulturális Alapítvány Szabó József váradi RMDSZ-elnök közreműködésével vasárnap a Nagyváradi Állami Filharmónia Enescu-Bartók termében. Műsorvezetői minőségében a Kecskemétről érkezett Ország Ilona üdvözölte az érdeklődőket. Úgy fogalmazott: a jelenlétük a visszaigazolása annak, hogy ennek a műfajnak is van jövője. Az előadók legfőbb célja pedig az, hogy a hungarikumok közé sorolt szép magyar nóta “életben maradjon”.

Biró Rozália polgármesterjelölt köszönetet mondott Kovács Géza ötletgazdának a kezdeményezésért. Felidézte, hogy több mint 250 rendezvény volt a Festum Varadinumon, rengeteg meghívottal és résztvevővel. Arra kért mindenkit, hogy június 9-én menjen el szavazni, “mert amit tehetünk ma, az a holnapnak a garanciája”, és együtt vagyunk erősek.
A továbbiakban felléptek: Ferenczi Attila, a marosvásárhelyi zeneiskola tehetséges tanulója, aki a Duna Televízió Jó ebédhez szól a nóta című műsorának többszörös meghívottja; Regián Melinda és Dobos Zsolt, a csíki páros többszörösen díjazott énekesek, akiket számos televíziós műsorban láthattunk; Kovács János kecskeméti nótaénekes, a Barátok Egyesület elnöke, és a Dankó Pista-életműdíj kitüntetettje; Balázs Anikó Aranykoszorús magyarnóta-énekes minősítéssel rendelkező előadó, aki számos versenyen vett részt, valamint rádiós és televíziós fellépő. Kísért a miskolci Balog Zoltán és zenekara.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában