Búcsú

2024.06.20. 13:36

Tanévzáró ünnepséget tartottak a Nagyváradi Művészeti Líceumban

Fotó: Alexandru Nițescu

Ciucur Losonczi Antonius

Az iskola Petőfi park melletti épületének dísztermében tartották csütörtök délelőtt a Nagyváradi Művészeti Líceum magyar tagozata 5–7., illetve 9–11. osztályos diákjainak a tanévzáró ünnepségét. A megjelenteket Nagy Gabriella igazgatóhelyettes köszöntötte. Kijelentette: az elmúlt tanév sok új feladatot hozott, de szép eredményeket is a diákoknak, pedagógusoknak és szülőknek egyaránt. Gratulált a sok fellépéshez, koncerthez, kiállításhoz, a diákok minden kreatív és karitatív tevékenységéhez. „Szilárd meggyőződésem, hogy az iskola sokatok számára az a hely, ahová mindig vágyakozással jösztök, és ahol nagy segítséget kaptok. Minőségi oktatásban van részetek, és minden eltelt esztendő egyre közelebb visz titeket ahhoz, hogy a művészet különleges világát ne csak megtapasztaljátok, hanem másokkal is megismertessétek. Bízom benne, hogy a hangszerek, ceruzák, paletták, ecsetek nem fognak egész szünidőben pihenni, hanem gyakran előveszítek majd ezeket, hogy ősszel könnyedén folytassuk együtt az utunkat a művészet csodálatos világában” – fogalmazott.

Egy bakancslistát ajánlott ezután a diákok figyelmébe Nagy Gabriella. Azt javasolta: gyűjtsenek emlékeket, mert mindig jó visszanézni a régi képeslapokat, családi albumokat és ereklyéket, melyekhez kedves történetek kapcsolódnak. Azt is felvetette ötletként, hogy szervezzenek kreatív foglalkozásokat, hiszen jó móka a kavicsfestés, a gyöngyfűzés, a só-liszt gyurma „kutyulása”, és a megunt póló kidekorálása is. És sétáljanak sokat, figyeljék meg alaposabban a környezetüket – legyen az egy szép fa, egy különleges növény, vagy akár egy érdekes szobor. „Ezen ne olyan teljesítendő célok szerepeljenek, amelyek elérhetetlenek, nem kell lenniük rajta egzotikus utazásoknak, adrenalinlöketet biztosító extrém kalandozásoknak. Sokkal inkább a mindennapi örömökre, a lassulásra fókuszáljatok” – tanácsolta Nagy Gabriella.
Az ünnepségen Kocsán Dávid csellózott (felkészítő tanára Ichim Beáta), majd az osztályfőnökök átadták az okleveleket és a jutalomkönyveket.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában