Koncertturné

2024.07.31. 09:34

Andrea Bocelli világhírű operaénekes lép fel Váradon

Még az idén egy újabb világsztár, ezúttal Andrea Bocelli lép fel Nagyváradon. Az operaénekes a 30 éves pályafutását ünneplő koncertturné keretében fog városunkban énekelni november 17-én este nyolc órától.

Pap István

A nemzetközi operavilág egyik legismertebb és legmegbecsültebb művésze, Andrea Bocelli tenorénekes fog fellépni a Nagyvárad Arénában november 17-én este a Sounds of Oradea fesztivál égisze alatt. A hírt Alexandru Chira, a Nagyvárad és a Régió Turizmusát Népszerűsítő Egyesület (APTOR) igazgatója jelentette be szerda délelőtti sajtótájékoztatóján. Emlékeztetett arra, hogy a Nagyváradi Helyi Tanács június 26-án fogadta el az APTOR előterjesztését egy nagyszabású esemény megszervezésére a Sounds of Oradea fesztivál égisze alatt, de akkor még a folyamatban lévő tárgyalások és egyéb kötelmek miatt nem lehetett elárulni, hogy ki lesz az esemény meghívottja. Most azonban, hogy a szerződés megköttetett, közölni lehet a sztárvendég nevét.
A tizenkét éves kora óta teljesen világtalan Andrea Bocelli korunk egyik legismertebb operaénekese: világszerte több mint 90 millió albumot adott el, számos díjban és rangos elismerésben részesült, 2010-ben csillagot kapott a Hollywoodi Hírességek Sétányán. Karrierje során négy amerikai elnöknek, három pápának és a brit királyi családnak is énekelt, továbbá olimpiai megnyitón, Oscar-díj gálán és más világversenyeken, illetve eseményeken lépett fel, és természetesen számtalan más világsztárral együtt is énekelt. A nagyváradi koncert lesz Andrea Bocellinek az egyetlen romániai fellépése ebben az évben – jelentette be Alexandru Chira.

Jegyvásárlás

A koncert november 17-én, vasárnap este nyolc órától kezdődik a Nagyvárad Arénában, az eladásra bocsátott 5030 jegyet a iabilet.ro felületen lehet megvásárolni. A mindössze 120 VIP-jegy ára 1500 lej (ehhez jön még egy 89 lejes jegykezelési költség), az A kategóriás jegyekhez 500 lejért lehet hozzájutni, a B kategóriás jegyek ára 400, a C kategóriásoké 350 lej. Illetve van 180 darab D kategóriás jegy is 250 lejért (plusz mindegyik kategória esetében a jegykezelési költségek), de ezek a helyek az oldalsó szektorba szólnak, ahonnan a színpad egy része takarásban van.
A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy Andrea Bocelli idén ünnepli zenei pályafutásának harmincéves évfordulóját, amit egy nagyszabású koncertturnéval tesz emlékezetessé. Ennek a turnénak az állomásai közé sikerült beiktatni Nagyváradot is. És mivel ez egyfajta gála, ezért számítani lehet arra, hogy több meghívott vendége is lesz a tenorénekesnek a koncerten, többek között egy szopránénekesnő és egy popsztár is. A vendégfellépőket Andrea Bocelli hívja majd meg, de a zenekart az APTOR-nak kell biztosítania. Kérdésünkre válaszolva Alexandru Chira elmondta, hogy ők a nagyváradi filharmónia zenekarát és kórusát szeretnék javasolni, és bízik benne, hogy Bocelli stábja megfelelőnek fogja tartani az együttest.

 

Kezd tehát „beérni” a Sounds of Oradea fesztivál „brendje”, illetve az, hogy ennek az eseménynek a keretében olyan világhírű művészek léptek már fel Nagyváradon, mint José Carreras, José Cura és Angela Gheorghiu. Ugyanis, mint azt Alexandru Chira elárulta, Andrea Bocellit is azzal tudták meggyőzni, hogy Nagyváradra látogasson, hogy közölték vele, milyen nemzetközi hírű sztárok léptek itt fel az elmúlt időszakban. Amikor az énekes menedzsmentje megtudta, hogy a fent felsoroltak a Sounds of Oradea keretében jártak itt, az a megegyezés született, hogy Andrea Bocelli is az említett fesztivál égisze alatt koncertezzen Nagyváradon. „Nagyon büszke vagyok arra, hogy sikerült egy ilyen elfoglalt és sokat foglalkoztatott művészt Nagyváradra csábítani, mint Andrea Bocelli” – fogalmazott az igazgató, hozzátéve, hogy ezzel és az ehhez hasonló nagyszabású koncertekkel nem titkolt szándékuk az is, hogy Nagyvárad felkerüljön a nemzetközi kulturális térképre, hogy ezáltal még több világsztárt tudjanak meghívni, illetve, hogy még többen látogassanak el városunkba. Alexandru Chira elmondta azt is, hogy hosszú távú terveik között szerepel a leendő focistadion kiaknázása: amikor az megépül, akkor már pop- és rocksztárokat is meg fognak majd hívni Nagyváradra. Visszatérve Andrea Bocelli koncertjére, elhangzott, hogy az esemény megszervezésének költsége több mint 4 millió lej, amiből 2.100.000 lejt a város költségvetéséből fedeznek, a fennmaradó összeget pedig a koncert bevételeiből fizetik majd ki.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában