Élő vendéglő

2024.07.02. 13:16

Gyermekbibliahét zajlik a váradolaszi református egyházközségben

A Magyar Református Egyház 2024-et az Élő Ige évének nyilvánította, ennek jegyében zajlik július 1–5. között a gyermekbibliahét a nagyvárad-olaszi egyházközségben.

Ciucur Losonczi Antonius

Az Élő Ige évében – mely „termővé tesz, szolgálatra és szeretni tanít és felkészít!” – Élő vendéglő elnevezéssel hirdette meg szokásos nyári gyermekbibliahetét a Nagyvárad-Olaszi Református Egyházközség. A gyülekezet számos alkalommal együttműködött már a Szacsvay Imre Általános Iskolával, ezért sok résztvevő ebből a tanintézményből érkezett az eseményre. A körülbelül ötvenfős gyereksereg Márkus Mária vallástanár irányításával boncolgat olyan témaköröket, mint például: életre tud-e kelni bennünk az Ige? Tudunk-e élni azzal a tehetséggel, amivel Isten ajándékozott meg minket? Képesek vagyunk-e úgy élni, ahogy az Ige tanít minket? Eléggé felkészültek vagyunk-e arra, hogy találkozzunk az Élő Igével?

Hétfőn a magvető példázatáról tanultak a gyerekek. Megtudhatták, hogy Isten igéje mindenkihez szól. De nem elég csak hallgatni, ugyanis az az igazán boldog ember, aki megérti és aszerint is tud élni. Ahhoz pedig, hogy életünk termő legyen, a mi szívünknek is befogadónak, jó földnek kell lennie, hangzott el.

Kedden a tálentumok példázatáról beszélgettek, arról, hogy Isten minden embert megajándékoz valamivel, amivel jól és rosszul is lehet gazdálkodni. Használnunk kell tehát a ránk bízott talentumokat, szolgálnunk kell a kapott képességekkel Istent és másokat.

Forrás: Nagyvárad-Olaszi Református Egyházközség

Mint Márkus Máriától megtudtuk, szerdán az irgalmas samaritánus történetével ismerkednek a gyerekek. Arra kapnak buzdítást, hogy kövessék Jézus példáját, aki mindig mindenkivel jót tett, és ugyanezt várta el tanítványaitól is. „Aki az Ő tanítványa akar lenni, az az általa mutatott módon kell éljen, így bizonyíthatja, hogy szereti és elfogadja Őt Mesterének. Az az igazi szeretet, amikor még az ellenségedet is szereted, törődsz vele!” – e gondolatok mentén zajlanak majd a foglalkozások.

Csütörtökön Mária és Márta történetével ismerkednek a gyerekek. Hallhatják, hogy csak akkor kíséri életüket áldás, ha Jézust és az Ő tanítását helyezik az első helyre, hiszen „ellenkező esetben épp a fontos dolgok maradnak ki az életünkből”.

Pénteken az okos és a balga lányok példázatára fókuszálnak. Megtanulják, hogy felkészülve várják az Urat, hiszen Jézus azt várja tőlünk, hogy türelmesen várjunk rá, még ha soká jön is vissza. Csak ha megvan nálunk a hit óhaja, tudjuk Jézus Krisztust várni.

A foglalkozások magukba foglalnak drámajátékokat (a Kett-pedagógiai módszert alkalmazva), kézimunkát és egyéb tevékenységeket. A vasárnapi istentiszteleten a gyermekek rövid műsort mutatnak majd be, melyet szeretetvendégség követ. Mint megtudtuk, a gyermekbibliahét összefogás eredményeként valósul meg, köszönet illeti Nacsádiné Csuka Melinda és Dénes István Lukács lelkipásztorokat, Jakó Sándor kántort, az ifiseket, valamint a nőszövetség tagjait a támogatásukért, a szorgalmukért.

Forrás: Nagyvárad-Olaszi Református Egyházközség

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában