Munkálatok

2024.07.01. 12:32

Hálózatcsere tizenkét váradi utcában

Tizenkét nagyváradi utcán fogják kicserélni a víz- és csatornavezetékeket, döntött június 27-iki ülésén a váradi helyi tanács.

Illusztráció

Fotó: Alexandru Nițescu

Pap István

A Nagyváradi Helyi Tanács megszavazta tizenkét utca víz- és csatornahálózatának a cseréjére vonatkozó műszaki-gazdasági mutatókat. A munkálatok irányítója a Nagyváradi Vízművek lesz. A kivitelezés során kicserélik a víz- és a szennyvízvezetékeket, illetve bővítik az esővízelvezető csatornákat a Bistriței, a Măslinului, a Gavril Muzicescu, a Micșunelelor, a Steluței, a Ion Andreescu, a Muzicii, az 1907, a Theodor Aman, a Traian Vuia, a Barbu Lăutaru és az Erkel Ferenc utcákon, illetve kicserélik a csatornákat a Szálka park és a Lotus utca környékén (a Meiului–Tăbăcarilor utcák közötti szakaszon). A beruházásra azért van szükség, mert a felsorolt utcákban azbesztcementből készült csövek vannak, ráadásul ezek a vezetékek leromlott állapotúak, és már csak azért sem felelnek meg a jelenlegi követelményeknek, mert alulméretezettek – írja a megszavazott határozatok nyomán a polgármesteri hivatal sajtóközleménye. Jelenleg nagy gondok vannak a Bistriței utcán és környékén, ugyanis a vízhálózatok nincsenek elkülönítve egymástól, a szennyvíz és az esővíz itt összefolyik, és amikor nagy a nyomás, illetve a vízmennyiség abban az övezetben, a használt víz elönti a legalacsonyabban fekvő útszakaszokat. Mindezeket figyelembe véve ki kell építeni ott a külön víz- és csatornahálózatot. A beruházás teljes értéke 40.715.925 lej áfával együtt, a megvalósítási időszak 11 hónap, ebből három a tervezés, nyolc pedig a kivitelezés. A munkálatok befejeztével az utcákat eredeti állapotukba állítják vissza.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában