Felvonulás

2024.07.04. 18:44

Látványos megnyitóval vette kezdetét a Nagyváradi Középkori Fesztivál

Fotó: Alexandru Nițescu

Pikó Stefánia

A Nagyváradi Középkori Fesztivál 2024-es kiadása látványos felvonulással kezdődött meg csütörtökön, este hat órakor. A kilenc országból érkezett historizáló előadók serege a Körös áruház irányából indult, majd a város főterén állt meg, ahol a kíváncsiskodók kardvívó-, illetve divatbemutatót kísérhettek figyelemmel. A bemutatók mellett a jelenlévők a Visegrádi Dobosok műsorát is meghallgathatták. Mielőtt azonban a szórakoztató műsorok kerültek volna előtérbe, a tavalyi kopjatörő világbajnok köszöntötte ismét a váradiakat, majd ünnepélyes keretek között lovaggá ütöttek négy fegyvernököt. A ceremónia utolsó mozzanataként esküt tettek, szavukat adva afelől, hogy nem hívják segítségül a gonosz, sötét erőket sikerük érdekében a hétvégi megmérettetések során.

 

A felvonulás és a főtéri ünnepség tökéletes kedvcsinálónak bizonyult a hétvégi eseményhez, lovagok, kisasszonyok, udvari bolondok, zászlóforgatók és mindenféle izgalmas karakterek töltötték meg a városközpont utcáit.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában