Kirándulás

2024.07.23. 09:01

Révi fiatalok táboroztak Hajdúszoboszlón

ERDON-összeállítás
 Az elmúlt héten több mint ötven révi nagycsaládos és fiatal vett részt a Hajdúszoboszlón megszervezett nyári táborban, ami a Nemzedékek Biztonságáért Közhasznú Alapítvány, a partiumi település, a Pro Rév Egyesület és a révi református egyházközség együttműködésének köszönhetően jött létre. Hajdúszoboszló a magyar Alföld legismertebb fürdővárosa. Neve egyet jelent az idegenforgalommal, a gyógyvízzel, a pihenéssel korosztálytól függetlenül. 
Az itt zajló táborok mindig nagy élményt jelentenek, főleg azoknak, akik ritkán vagy talán egyáltalán nem jutnak el ide. A Családos sport – és rendvédelmi tábort a Nemzedékek Biztonságáért Közhasznú Alapítvány segítségével szervezik meg minden évben, ezen immár nyolcadik éve a réviek is részt vesznek. Csapláros László főszervező, táborvezető elárulta, hogy már 28 éve szerveznek nyári táborokat a Katasztrófavédelmi Bázison, elsősorban a rendvédelmi dolgozók gyerekeinek, nagycsaládosoknak és a határon túli partiumi, erdélyi magyaroknak. Többek között járt már itt a dicsőszentmártoni Kökényes Táncegyüttes, a kosteleki Szellő Néptáncegyüttes és ehhez csatlakoztak be néhány éve a réviek is. Idén három turnus után a negyedikben Erdélyből és a Partiumból érkeztek nagycsaládosok a táborba, elsősorban Révről, de Küküllőpócsfalváról és Gyergyószárhegyről is voltak vendégeink, sőt már csángó fiatalok is voltak a táborban. Barátságban, nagy szeretettel töltünk el egy hetet, tette hozzá a főszervező. 
A fiatalok, a családok megismerkedhettek a város nevezetességeivel, a szoboszlói termálvíz gyógyító hatásaival és a Hajdúszoboszlói Stranddal. Persze a fürdőzés mellett lehetőség volt focizni, asztaliteniszezni és a szervezők finom magyar ételekről is gondoskodtak. Esténként kulturális programot is szerveztek, de a táborozók kilátogattak a város szabadtéri színpadjához is, ahol minden este fellépők szórakoztatták a nagyérdeműt. A résztvevők teljes ellátását a Nemzedékek Biztonságáért Közhasznú Alapítvány biztosította. A zárónapon, a révi csoport vezetője Hasas János, a Pro Rév Egyesület elnöke mondott köszönetet a meghívásért és a táborozási lehetőségért.  

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában