Beruházás

2024.08.20. 15:48

Befejeződött a Motorul stadion korszerűsítése

Elkészült a nagyváradi Motorul stadion korszerűsítése, hamarosan megtörténik a munkálat átvétele – tudatja közleményében a váradi polgármesteri hivatal.

Forrás: PMO

ERDON-összeállítás

A beruházást az önkormányzat vagyonkezelő igazgatósága végeztette el. A Kolozsvári út 202/C szám alatti létesítményre ráfért már a felújítás, ugyanis a focipályán már nem lehetett sportolni és a lelátók is nagyon rossz állapotban voltak.
„A Kolozsvári úti sporttelep átfogó korszerűsítési folyamaton ment keresztül, amely két projektből áll, az egyiket a CNI (az Országos Beruházási Vállalat – szerk. megj.), a másikat pedig a nagyváradi önkormányzat valósította meg. A nagyváradi önkormányzat foglalkozott a régi Motorul stadion magas sztenderdeknek megfelelő átalakításával, hogy a Bihar FC sportolói modern körülmények között edzhessenek. A munkálatok magukba foglalták egy épület felépítését, ahol az öltözők és a konditermek kaptak helyet, az éjszakai világítás felszerelését, a játéktér vízelvezető rendszerét, a pálya újjáépítését és gyepszőnyeg lerakását, fémkerítés emelését a Kolozsvári út felőli oldalon, a pálya körbekerítését hat méter magas védőhálókkal, és a lelátók megvalósítását. Ezek mellett az ingatlankezelő igazgatóság fúrt egy 90 méter mély kutat, ezzel hozzájárul a játéktér füvének optimális állapotban tartásához, mert ezáltal csökkenni fog a vízfogyasztás, különösen a meleg időszakokban” – mondta Lucian Popa, a nagyváradi városháza ingatlanügyi osztályának az igazgatója.

A 265 négyzetméter hasznos alapterületű új épületben van egy 50 férőhelyes fitneszterem, három öltöző (kettő a csapatok és egy a játékvezetők számára), mosdók, zuhanyzó, raktár. A pálya világítási rendszere nyolc tartóoszlopból áll, amelyekre LED-es reflektorokat szereltek. A futballpálya játékfelületét egy 30 centiméter vastag felső talajréteggel egészítették ki, hogy megemeljék a szintjét, amit aztán füvesítettek. A pálya felülete 6423 négyzetméter, 62 méter széles, 103,6 méter hosszú, és automata rendszerrel öntözik. A munkálatok során a stadion Kolozsvári út felőli oldalán lelátót építettek. A munkálatokat a Construcții Bihor cég végezte, a munkaszerződés értéke (tervezés + kivitelezés) 2.940.365 lej volt. A stadion alkalmas lesz junior tornák megrendezésére, akár nemzetközi részvétellel is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában