Vásár

2024.08.13. 16:06

Bővül a helyi termékek vására

Nemcsak szombaton, hanem szerdánként is tartanak Bihari termékek vásárát a váradi Szent László-téren, közli a Bihar Megyei Tanács.

Forrás: Érmelléki Gazdák Egyesülete

ERDON-összeállítás

A hagyományos szombati vásár mellett mától minden szerdán megszervezik a Bihari termékek vásárát a város főterén. A programbővítéssel a váradiaknak lehetőségük lesz jobban hozzáférni a helyi termelők minőségi és friss termékeihez, ezzel hozzájárulva a helyi gazdasághoz, valamint az egészséges életmódhoz. A megyei tanács égisze alatt 2023 július 15-én szervezték meg először a vásárt a Szent László-téren, melyen akkor 33 helyi termelő vett részt. Egy év elteltével számuk körülbelül 50-re nőtt. Ez év tavasza óta a főtéri piac mellett vásárt szerveznek még Nagyvárad-Szőllősön és Váradőssiben is.
A termelői vásárok időpontjai és helyszínei a következők: a Szent László-téren minden szerdán 17–20, illetve minden szombaton 9–14 óra között; Váradszőllősön, a McDonalds mellett minden szerdán 13–16 óra között; Észak-Őssiben, az Ifjúsági Ház mellett minden csütörtökön 10–18 óra között.

A vásárokon Bihar megye 40 településéről vesznek részt helyi termelők, és számuk folyamatosan nő. A legtöbb termelő Nagyváradról, Biharpüspökiből és Váradhegyaljáról érkezik. A váradiak a helyi termékek széles választékát találhatják meg az időszakos piacok kínálatában: friss zöldségeket és gyümölcsöket, savanyúságokat, lekvárokat és gyümölcsleveket, teákat, méhészeti termékeket, mustot és bort, hidegen sajtolt olajat, sajtokat, húskészítményeket.
A vásáron azok a kistermelők vehetnek részt, akik mezőgazdasági tevékenységet folytatnak, saját gazdaságukból, háztartásukból származó termékeket értékesítenek, és érvényes okmányokkal rendelkeznek. Az érdeklődő termelők az Érmelléki Gazdák Egyesületénél jelentkezhetnek a következő elérhetőségek egyikén: a targbihor@gmail.com e-mail címen vagy a 0756-530-912-es telefonszámon (Laskovics István szervező).
A projekt együttműködő partnerei a Bihar Megyei Tanács, az Érmelléki Gazdák Egyesülete, a Nagyváradi Polgármesteri Hivatal, a Nagyvárad és a Térség Turizmusát Népszerűsítő Egyesület (APTOR), valamint a Bihar Megyei Fenntartható Fejlődési Ügynökség (ADD).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában