Tervek

2024.08.31. 08:34

Közúti felüljáró épül a vasút felett

Ciucur Losonczi Antonius

A megyei tanács képviselő-testülete az augusztusi közgyűlésén jóváhagyta a hatástanulmányát egy új közúti felüljárónak, mely a nagyváradi körgyűrűn fog épülni, a vasúti vágány felett, mely összeköti Váradot Szentmártonnal és Félixfürdővel. Ilie Bolojan megyei tanácselnök azzal indokolta a beruházás szükségességét, hogy miután korszerűsítik a síneket és beindul a vasútvillamos-közlekedés a metropolisz-övezetben, sűrűn fognak elhaladni szerelvények a környéken, és ez torlódást okozna a gépjárműforgalomban, amennyiben nem épül egy felüljáró.

A felüljáró teljes hossza, beértve a rámpákat és a leágazásokat is, 810 méter lesz. Menetirányonként két-két sávban lehet majd közlekedni rajta. Ugyanakkor azért, hogy gyalogosan is biztonságosan át lehessen haladni, egy aluljáró is fog épülni. Szeptember végéig európai uniós finanszírozásra szeretnének pályázni, ősszel pedig versenytárgyalást írnának ki az építők kiválasztására. A projekt becsült értéke bruttó 64,3 millió lej, a megvalósítási időszak két év lenne.    

Forrás: Bihar Megyei Tanács

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában