Koszorúzás

2024.08.26. 17:02

Megkoszorúzták Czárán Gyula szobrát

Ciucur Losonczi Antonius

„A magyar turizmus atyjaként” is emlegetett Czárán Gyula születésének 177.  évfordulója alkalmából méltó megemlékezést tartottak a neves turisztikai szakember tiszteletére Nagyváradon, augusztus 23-án, pénteken este. A Czárán Gyula Alapítvány és az Eco-Mountain Transylvania Egyesület közös szervezésében koszorút helyeztek el a nagy előd Ezredévi Emléktéren található mellszobránál. Az ünnepség résztvevői nemcsak Czárán Gyula munkásságára emlékeztek, hanem elismerték azon örökségét is, amely a mai napig meghatározó a magyar turizmus és természetvédelem területén.  

 

„Czárán Gyula, akit méltán neveznek a turizmus atyjának, jelentős szerepet játszott a Kárpát-medence természeti értékeinek feltárásában és népszerűsítésében. Az alapítvány és az egyesület képviselői beszédeikben hangsúlyozták, hogy munkássága inspirációként szolgál mind a természetbarátok, mind a turizmus területén tevékenykedők számára” – nyilatkozta portálunknak Székely-Farkas Tímea szervező.


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában