Videó!

2024.08.25. 14:03

Megnyílt a forgalom előtt a megye egyik legfontosabb terelőútja

Átadták a forgalomnak a fugyivásárhelyi terelőutat. Az új út szombaton este hét órakor nyílt meg az autóforgalom előtt.

Videókép

Forrás: Bihar Megyei Tanács

BN-összeállítás

Az 5,8 kilométer hosszú fugyivásárhelyi terelőút nyomvonala az Alkér felé vezető körforgalomnál kezdődik a váradi körgyűrűn, majd megkerüli délről Fugyivásárhelyt és az 1-es országúti körforgalomba torkollik, mely összeköttetést teremt Fugyival. Az elkerülő út munkálatai tavaly márciusban kezdődtek, a nettó 108,2 millió lej értékű beruházás kivitelezője a Porr Construct Kft. volt.

A finanszírozást európai uniós pénzforrásokból biztosították a 2021–2027 Közötti Regionális Operatív Program keretében. A körgyűrű jelentős mértékben hozzájárul majd a gördülékeny forgalom biztosításához, hiszen naponta több mint 25 ezer jármű halad át Fugyivásárhelyen. Ennek a forgalomnak a jó részét átveszi majd az új út, melyen építettek két kisebb hidat is a Bonar és a Tășad patak fölé, továbbá egy felüljárót is a vasúti sínek felett a Fugyi felé vezető leágazásnál. Az új körgyűrű Várad nagyvárosi övezetében épült, illetve annak az öt új terelőútnak az egyike, melyek hozzájárulnak az utazási idő jelentős csökkentéséhez. A szentandrási, a szentmártoni és a nagyürögdi elkerülőutak már használatban vannak, a bihari körgyűrű az év végére készül el. A megyében mindemellett hamarosan átadják az élesdi és a belényesi elkerülő utakat is. Egyébként ugyanennek a projektnek a részeként a Fugyivásárhely és Kiskopács közötti megyei úton is folynak rehabilitációs munkálatok, beleértve az út kiszélesítését, a hidak felújítását és az ingatlanok megközelítését. Ezeknek a munkálatoknak mintegy 70 százaléka már befejeződött.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában