Gyűlés

2024.09.26. 08:24

A mesterséges intelligencia gazdasági hatásait vizsgálják a vándorgyűlésen

A gazdaság jövőjének kihívásaira és lehetőségeire fókuszál a XXXIII. RMKT Közgazdász Vándorgyűlés, amelyet idén október 11-12-én szerveznek Szatmárnémetiben. A tanácskozásra Bihar megyéből, illetve Nagyváradról is várják a résztvevőket.

Ciucur Losonczi Antonius

A következő hullám – Útmutató a jövő gazdaságához címet viselő vándorgyűlés előadásainak a Megmaradás Háza és a Szatmárnémeti Északi Színház épülete ad majd otthont. A rendezvényen nagy hangsúlyt fektetnek a mesterséges intelligencia és a digitalizáció hatásainak elemzésére. Célja, hogy tájékoztassa a résztvevőket a következő évtized gazdasági trendjeiről és az azokra való felkészülésről, de a program hálózatépítési lehetőségeket is kínál, ahol a résztvevők megoszthatják tapasztalataikat és kapcsolatokat építhetnek. Az előadások és panelbeszélgetések során szó lesz többek között a városok fenntartható fejlődéséről, a mesterséges intelligencia pénzügyi válságokat megelőző szerepéről, valamint a digitalizált pénzügyi világ kockázatairól és lehetőségeiről.
A kétnapos összejövetel október 11-én, pénteken 15 órakor kezdődik. A nap folyamán három plenáris előadásra és egy panelbeszélgetésre kerül majd sor. Az előadók listáján szerepel többek között Jelasity Radován szerb közgazdász, a magyarországi Erste Bank elnök-vezérigazgatója, Daniel Dăianu romániai közgazdász, valamint dr Ürge-Vorsatz Diána, a Közép-európai Egyetem (CEU) Környezettudományi és Környezetpolitikai Tanszékének professzora. A Fenntarthatóság és geopolitika a 21 században című panelbeszélgetésen pedig dr. Csizmadia Norbert, geopolitikai stratéga, dr. Demkó Attila, az MCC Geopolitikai Műhelyének vezetője és Borbély Károly (CFO, Hidroelectrica) vesz részt. A szombati napon négy szekció előadásai zajlanak majd párhuzamosan: ezeken munkavállalói értékajánlatok, alternatív vállalkozási finanszírozások kérdéskörei kerülnek terítékre, de a beszélgetések során érintik egy versenyképes mezőgazdaság precíziós technológiáit, illetve a változásmenedzsment kimenetét a mesterséges intelligencia korában. A szekcióüléseket egy helytörténeti séta, majd további négy plenáris előadás követi. A kétnapos rendezvény díjátadó ünnepséggel és díszvacsorával ér véget – áll az RMKT közleményében.
„A helyszín közel van, legyünk ott minél többen a Partiumból, a jelenlétünkkel is támogassuk a szomszéd megyét!” – nyilatkozta lapunknak Székely-Farkas Tímea, az RMKT alelnöke. A teljes programot az RMKT weboldalán érhetik el az érdeklődők, ahol a részvételi lehetőségről is tájékozódhatnak. Ugyanakkor a legújabb fejlemények a szervezet Facebook-oldalán is nyomon követhetőek.  

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában