Fakivágás

7 órája

A polgármesteri hivatal szerint korhadt fákat vágtak ki a Petőfi parkban

Fotó: Kádár József

BN-összeállítás

Egyik olvasónk jelezte szerkesztőségünknek csütörtökön kora délután, hogy a nagyváradi Petőfi parkban egészséges gesztenyefákat vágnak ki a munkások, majd azokat feldarabolják, és a RER köztisztasági vállalat autóival szállítják el. „Éppen most vágják ki az egészséges vadgesztenyefákat a Petőfi parkban. A munkások nem tudnak semmilyen papírt felmutatni róla. A polgármesteri hivatalra hivatkoznak. A RER teherautójára pakolják a láthatóan teljesen ép rönköket” – fogalmazott olvasónk.

 

Érdeklődtünk az ügyben a polgármesteri hivatalnál, ahonnan azt a választ kaptuk, hogy összesen négy fa kivágására adott engedélyt az önkormányzat, és ezek közül egyik sem gesztenyefa, hanem egy vörösfenyő, két duglászfenyő és egy juharfa. A fákat azért kellett kivágni, mert el voltak száradva, vagy pedig a közepük már korhadt volt, és vihar esetén könnyen kidőlhettek volna, veszélyeztetve az emberek testi épségét, tájékoztatott a polgármesteri hivatal.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában