Politika

2 órája

Döntött a PNL: Bolojan a listvezető

Fotó: Alexandru Nițescu

ERDON-összeállítás

Ilie Bolojan, a Bihar Megyei Tanács elnöke, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) Bihar megyei elnöke lesz a párt szenátusi listavezetője a december 1-jén esedékes romániai parlamenti választásokon. A párt megyei szervezete pénteken rövid közleményt adott ki, amelyben arról tájékoztat, hogy a csütörtöki megyei koordináló bizottsági ülésen kijelölték a parlamenti választásokon az esélyes helyek jelöltjeit. A döntés értelmében a párt megyei szenátusi jelöltlistáját Ilie Bolojan vezeti, míg a képviselőházi jelöltlista első három helyét Arina Moș, Dumitru Țiplea és Cristian Buzlea foglalja el. Végezetül a közleményben megjegyzik, hogy a teljes jelöltlistákat a következő napokban fogják közölni. 
A tájékoztatásból kikövetkeztethető, hogy a PNL előrejelzései szerint Bihar megyében egy szenátori és három képviselői mandátumot fognak szerezni. A megyei listát el kell még fogadja a párt országos vezetősége is, de ez feltehetőleg csak formalitás lesz. A Bihoreanul hetilap a párton belüli forrásaira hivatkozva azt írja, hogy Ilie Bolojan szinte biztos, hogy el fog menni Bukarestbe, ezért a liberálisok máris megvitatták, ki legyen a párt megyei vezetője a jövőben. A hetilap úgy tudja, hogy a megyei tanácsot annak jelenlegi alelnöke, Mircea Mălan fogja vezetni. A parlamenti választásokat december 1-jén fogják megtartani.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában