Gyász

2024.09.13. 08:37

Gyászhírek, szeptember 13.

Mély megrendüléssel, de Isten akaratában megnyugodva adjuk hírül, hogy PROF. DR. KOVÁCS BÉLA, a Temesvári „Politehnica” Egyetem nyugalmazott matematikatanára, a Nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetem alapító rektora és a Temesvár-Belvárosi Református Egyházközség volt főgondnoka életének 76., házasságának 49. évében, 2024. szeptember 7-én visszaadta lelkét Teremtő Urának. Drága halottunk földi maradványait 2024. szeptember 14-én 13 órakor helyezzük örök nyugalomra Érmihályfalván. Gyászolják: felesége, Hack Ildikó; gyermekei: prof. dr. Kovács Levente Béla és felesége, Weinberger Tímea, prof. dr. Kovács Laura Ildikó és férje, dr. Wutzel Harald; unokái: Dóra Emese, Ákos Levente, Gréta Anna és Áron Richárd; testvérei: Kovács Zoltán és felesége, Gábor Mária, Kovács Erzsébet és férje, Kele Imre, valamint további közeli és távoli rokonai, barátai, tanítványai, munkatársai, ismerősei.

*

A Partiumi Keresztény Egyetemet alapító Pro Universitate Partium Alapítvány Kuratóriuma fájdalommal értesült dr. Kovács Béla professzornak, egyetemünk volt rektorának elhunytáról. Az intézményépítés szolgálatába DR. KOVÁCS BÉLA már az egyetem jogelődje, a Sulyok István Református Főiskola idején bekapcsolódott: akkor vállalta fel az első hazai magyar nyelvű felsőoktatási intézmény ügyét, amikor a legbonyolultabb szakasz, az akkreditáció időszaka következett. Hitbeli meggyőződésével, alapos törvényismeretével, szaktudásával, elkötelezettségével oroszlánrészt vállalt abban a hosszúra nyúlt folyamatban, amely az egyetem hivatalos elismertetéséhez, majd az ezt követő évek látványos intézményfejlesztéséhez vezetett.
Az egyetemet fenntartó Pro Universitate Partium Alapítvány egyik alapítójaként, a kuratórium tagjaként, az egyetem megbecsült tanáraként, ugyanakkor magas egyházi testületi tisztségek viselőjeként hosszú éveken át hűségesen szolgálta anyanyelvi oktatásunkat és református egyházunkat. Emléke legyen áldott! A Pro Universitate Partium Alapítvány nevében Tőkés László elnök, Tolnay István alelnök.

*

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy a szeretett édesanya, testvér, MURVAI JULIANNA visszaadta lelkét Teremtőjének. Temetése 2024. szeptember 14-én, szombaton 13 órától a Rulikowski temető városi kápolnájából lesz. Nyugodj békében! A bánatos család.

*
Fájdalommal emlékezünk a szeretett édesanyára és édesapára, KEREZSI KATALINRA és KEREZSI SZILVESZTERRE (Éradony) haláluk tizenötödik évfordulóján. Drága jó szülőket elfeledni nem lehet, sírjuk mellett szívünkben tovább él a szeretet. Emléküket őrzi fiuk, Szilvi, lányuk, Ilus és szerető családja.

*

Fájó szívvel emlékezünk a szeretett édesapára, apósra, nagytatára, KURUCZ MIHÁLYRA (fémforgácsoló) halálának első évfordulóján. „Messze vagy már tőlem, de nem vagyok árva,/ Mert itt vagy velem, a szívembe zárva./ A te szíved már nem fáj, de az én bánatom nő,/ Mert nem hoz enyhülést a múló idő.” Emlékét örökké szívünkben őrizzük. Fia, Öcsi és családja, illetve lánya, Éva és családja.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában