Vakációbúcsúztatás

2024.09.09. 08:59

Körös-parti partit szerveztek Váradon

A nyári vakáció búcsúztatásának is tökéletesen beillet az Ovisuli Egyesület és partnereinek szombati rendezvénye, a több év kihagyás után újra megszervezett Körös-parti Parti.

Fotó: Alexandru Nițescu

P. Nagy Noémi

Kézműveskedés, alkotás, játék és finomságok jellemezték a szeptember 7-én, szombaton délután a Sebes Körös partján, a Darvas–La Roche-ház mögötti téren megszervezett rendezvényt. A gyerekeket finom csokis és lekváros palacsintákkal várta a Partiumi Magyar Nyugdíjasok Egyesülete (PMNYE). A téren ugráló várakat állítottak fel, továbbá a gyerekek körében igen népszerű arcfestésre is lehetőség volt a Zabhegyezők jóvoltából. A különböző kézműves-foglalkozások mellett nagy érdeklődés övezte a kisautó készítést. A váradi pedagógusok segítségével a gyerekek maguk tervezhették és festhették ki a banános dobozokból készült autókat, amelyekbe az esti mozizáskor ültek bele. Ezek mellett szerveztek sakkversenyt, környezetvédelmi játékokat és jelen volt a Könyvmentők Egyesülete is, asztaluknál számos mesés- és gyermekkönyvvel.

Fotó: Alexandru Nițescu


Délután színpadra lépett a kolozsvári Karaván együttes (Békési Zsuzsa, Békési Attila, Imecs Tamás, Simon László és Szénási Zoltán). Az ismertetőjükben elhangzott, hogy műsoruk elsősorban gyerekeknek szól, de a szülők és a felnőtt közönség is érdeklődve kapcsolódik az éneklésbe és a táncoláshoz. Dalaik főként megzenésített gyermekversek. Zenéjükre a magyar népies, valamint az etno, folk, rock stílusjegyek a legjellemzőbbek.
A szülinapos gyermekek köszöntését követően Gyuri bohóc interaktív bűvészműsora következett, majd a várva várt cukorágyú is eldörrent, cukorkákat repítve a gyerekek közé. A rendezvény családi mozizással zárult. A szervezők a Vándormozival együttműködve a Kecskemétfilm többszörös díjnyertes, Magyar népmesék című, nemzetközi szinten elismert és minden korosztály körében kedvelt sorozatának meséiből vetítettek egy órás válogatást, mint például a A szegény ember és a kutyacska, Mátyás király aranyszőrű báránya, A Kőszívű ember, Sárkányölő Sebestyén, A selyemrét stb.

Fotó: Alexandru Nițescu

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában