Forog a mozigép

2 órája

Nem csak egy nap a világ: a Vándormozi FilmÜnnepe

Forrás: Facebook

A Vándormozi 2024 őszén indítja útjára és első alkalommal szervezi meg Erdélyben a Magyar Filmek Fesztiválját, egyedülálló rendezvényét, a Nem csak egy nap a világ – a Vándormozi Magyar FilmÜnnepet. Érmelléken első alkalommal Székelyhídon valósul meg az esemény.

Helyszín és időpont: Szabó Ódzsa Városi Színház, szeptember 26., csütörtök.

A FilmÜnnep programját aktuális filmekből és filmklasszikusokból állítják össze, és reggeltől estig, szinte szünet nélkül forog a mozigép. A műsor: 10 óra – Szaffi, 12 – Toldi, 14 – Egri csillagok, 17 – Anyám és más futóbolondok a családból, 19 – Semmelweis.

A FilmÜnnepet Székelyhídon is a filmfesztiválok látványelemei övezik, élményt adva a nézőknek, korhatártól és generációktól függetlenül. A belépés ingyenes!

A Székelyhídi Vándormozi FilmÜnnep támogatója a Nemzeti Kulturális Alap. Partnerek: Nemzeti Filmintézet, NFI Archívum és Taylor Projects Kft., Székelyhídi Polgármesteri Hivatal, Székelyhídi Szabó Ódzsa Városi Színház.

„A szervezők célja nem titkoltan összehozni a nagyvászon szerelmeseit, a közösségi élményben hívőket, a nosztalgiázó időseket és összebújó fiatalokat, romantikázó középkorúakat és kacagó óvodásokat, egyszóval mindenkit, aki még hiszi és vallja: a mozi varázslat!” – áll a szerkesztőségünkbe eljuttatott tájékoztatóban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában