Program

1 órája

Piknik családi körben

ERDON-összeállítás

A nagyszalontai Sinka István Kézműves Kör egyik utolsó nyári programja szeptember 8-án került megrendezésre egy családi piknik keretében. Az Arany János Művelődési Egyesület jóvoltából a piknik helyszíne Arany János szülőházának udvara volt. Az eperfa árnyékában, a színes plédeken a gyermekek vidám kacagása zengte be a környéket, amikor Berek Elza mesét mondott. A Bihari Kézművesek Egyesületétől érkezett mesemondó Arany László gyűjteményéből válogatott szalontai eredetű meséket adott elő, Nicihaj-mesekötényeket használva, amivel még színesebb és élvezetesebb volt az előadása. A program ideje alatt a gyermekek és a szülők egyaránt játszhattak az egyesület népi fajátékaival is, valamint többféle kézműves tevékenységet is kipróbálhattak, készíthettek őszi dekorációt, fonhattak és festhettek. A nagyszalontai Hajdú Íjászegyesület tagjai, Bondár Zsolt, Bondár Zalán és Pénzes Zoltán íjászbemutatót tartottak. Ezt követően a bátrabbak ki is próbálhatták a célba lövést a tradicionális íjakkal. 
Az esemény fő támogatója a Romániai Magyar Demokrata Szövetség Nőszervezete volt, amely támogatásával hozzájárult ahhoz, hogy néhány család egy kellemes délelőttöt töltsön el együtt, beszélgetve, nevetgélve, kézműveskedve, kiszakadva néhány órára a mindennapi rohanásból. Az esemény legfőbb célja is az volt, hogy rávilágítson az együtt töltött minőségi idő fontosságára, hiszen a közösen szerzett tapasztalatoknak nemcsak érzelmi értéke van, hanem fontos szerepet játszanak a családtagok közötti kapcsolat megerősítésében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában