Programajánló

3 órája

A Magyar Nemzeti Énekkar a székesegyházban

Sajtóanyag

A nagyváradi római katolikus székesegyházban lép fel 2024. október 22-én, kedden 19 órakor a Magyar Nemzeti Énekkar. Vezényel Somos Csaba karigazgató. Műsor: Rahmanyinov: Vesperás op.37 – részletek; Vierne: Carillon de Westminster Op.54, No.6; Liszt: Krisztus-oratórium – részletek; Bizet: Agnus Dei; Kodály–Ady: Fölszállott a páva; Kodály–Bodorogh: Sirató ének; Kodály: Esti dal.

Közreműködik: Fátrai János (bariton), Kristófi Ágnes (szoprán), Kristófi János Zsigmond (orgona).

A Magyar Nemzeti Énekkar 1985-ben alakult Állami Énekkar néven, Pászti Miklós zeneszerző-karnagy vezetésével. Az együttes történetének első nagy korszaka 1990-ben kezdődött, amikor az alapító-karnagy halálát követően Antal Mátyás vette át a karigazgatói teendőket, ő 2016. március 31-ig töltötte be ezt a tisztséget. A bő negyedszázad alatt az Énekkar Magyarország vezető hivatásos kórusává vált, amelynek profilja a zenekar-kíséretes kompozíciók, oratóriumok, valamint a cappella művek előadása.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában