Kötetbemutató

2 órája

Bemutatták Tóth Ágnes verses kötetét

Nem kopog senki a vers falán – ezt a címet viseli Tóth Ágnes legújabb verses kötete, amelynek különlegessége, hogy ez az első olyan kiadás, amely elsősorban nem gyermekeknek, hanem felnőtteknek szánt verseket tartalmaz.

Pikó Stefánia

Kivételes alkalom volt tehát a kedd esti rendezvény (október 22.), amikor a nagyváradi Bunyitay könyvtárban bemutatták Tóth Ágnes kötetét. A szerzővel, egészségügyi állapota miatt telefonon lehetett felvenni a kapcsolatot, így a személyes találkozásra ezúttal nem volt lehetőség. Ez nem jelentett akadályt az eszmecserében, Tóth Ágnes megosztotta gondolatait eddigi pályafutásáról, illetve a magánéletében megtapasztalt nehézségekre is kitért. 

Amikor a kötet szerkesztője, Szűcs László arra kérte, hogy tekintsen vissza az elmúlt évtizedekre, karrierjére és életére, a szerző elmondta: legnagyobb büszkesége, hogy sikerült mindkét gyermekét felnevelnie, annak ellenére, hogy hamar megözvegyült és komoly anyagi nehézségekkel kellett szembenéznie. Hozzátette, hogy mélységes szeretetet érez olvasói iránt, és hatalmas boldogsággal tölti el, hogy írásaival és könyveivel örömöt szerezhet nekik.

Kiderült, hogy a szerző az elmúlt években súlyos egészségügyi gondokkal küzdött, írni, olvasni, beszélni is újra meg kellett tanulnia, emlékei és képességei pedig a tanulási folyamat során tértek vissza. Amint újra tudott írni, megújult lendülettel folytatta az alkotást. A megható beszélgetés során az új kötet versei közül is hallhattunk néhányat, ugyanis Stéfán Bodor Mária bábművész olvasta fel a szerző által kiválasztott írásokat. Az érdeklődők dedikált példányokat igényelhetnek az ujvarad@gmail.com e-mail címen keresztül.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában