Kötet

2 órája

Diákírók antológiája – bihari szerzőkkel

Fotó: Alexandru Nițescu

Felhőfoszlányok címmel jelent meg az ősz folyamán Szatmárnémetiben a Szamos Diákirodalmi Kör kezdeményezésére az az irodalmi antológia, melyben több tucat fiatal partiumi, erdélyi alkotó mellett tizenhárom nagyváradi, Bihar megyei középiskolás írásai is szerepelnek.
A kötet nagyváradi bemutatóját október 24-én, csütörtökön 18 órától tartják a Nagyváradi Művészeti Líceum (Petőfi park 26.) dísztermében. A rendezvényen közreműködnek a középiskola diákjai: Füzesi Sára és Ferencz István tizedik osztályos tanulók duettet adnak elő (fuvola és hegedű), a XI. osztályos Györfi Edmond zongoradarabokat. Felkészítő tanárok: Mircescu Georgiana Judit és Ferencz Mercédesz.
A jelenlévő szerzők felolvasnak írásaikból. Az est moderátora Kemenes Henriette költő és Szűcs László, az Újvárad folyóirat főszerkesztője. Online közreműködik Szatmárnémetiből Elek György, a Szamos folyóirat főszerkesztője, valamint Besenyődi Judit, a kötet szerkesztője. Minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában