Munkálatok

2 órája

Hamarosan elkészül a Borsi úti felüljáró

Forrás: PMO

Utolsó szakaszába lépett a Borsi úti közúti felüljáró kivitelezése. Az I. ipari park közelében levő felüljáró szerkezete teljesen elkészült, jelenleg a végső munkálatokat végzi a kivitelező: zajlik az úttest és a felhajtók kopórétegének öntése, ezzel párhuzamosan végzik a védőkorlátok rögzítését, és jövő héten fejezik be a dilatációs hézagok kialakítását. Két héten belül befejeződik az útburkolati jelek felfestése is. Ezután következnek a speciális közlekedésbiztonsági tesztek, amelyek ahhoz szükségesek, hogy az átjáró a legjobb feltételek mellett legyen használható.
A kivitelező egyébként a Freyrom cég vezette konzorcium, amely 53,7 millió lejért végzi el ezt a munkálatot. Az európai alapokból finanszírozott beruházásra kiírt tender magában foglalja magának a felüljárónak az építését, egy 2,2 kilométer hosszú gyűjtőút kivitelezését a Borsi út mentén, valamint egy bekötőút építését is a biharpüspöki vasútállomás közelében működő intermodális szállítási csomóponthoz. A kivitelezési időszak húsz hónap, a kivitelezési határidő 2025 decembere, de valószínűleg hamarabb elkészül a teljes beruházás.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában