Fűtési idény

3 órája

Hamarosan indulhat a fűtési szezon Váradon

Tekintettel arra, hogy a következő időszakban jelentősen lehűl az idő, a Nagyváradi Hőszolgáltató Vállalat szerdától már elindíthatja a fűtést a váradi és váradszentmártoni fogyasztóknál. Ennek pontos időpontját a következő napok időjárása határozza majd meg.

Fotó: Alexandru Nițescu

BN-összeállítás

„Nagy valószínűséggel szerdától beindítjuk a fűtést Nagyváradon. A hatályos szabályozás szerint a fűtés akkor indítható el, ha három egymást követő éjszaka a hőmérők higanyszála 10 Celsius-fok alá süllyed. Vasárnapról hétfőre virradóra az éjszakai hőmérséklet meghaladta ezt a küszöböt, 12,5 Celsius-fok körül volt. Az előrejelzések szerint azonban a következő éjszakákon jóval hidegebbre számíthatunk” – nyilatkozta hétfőn Călin Ungur, a hőszolgáltató igazgatója. Hozzátette: a fűtési rendszer már fel van töltve, így, ha minden adott lesz, szerdán beindítják a fűtést elsőként a kórházakban és az oktatási intézményekben, majd csütörtöktől az egész városban.

Több váradi utcán még a fűtés elindítása előtt meleg víz nélkül maradnak a fogyasztók. A Nagyváradi Hőszolgáltató közleményéből kiderül, hogy a Vitéz/Decebal út és a Körös/Tudor Vladimirescu utca kereszteződésében zajló vezetékcserélési munkálatok miatt október 15-én 8 órától lezárják melegvíz-szolgáltatást a 703-as, a 710-es és a 718-as hőközpontokhoz tartozó fogyasztóknál. Érintve vannak, beleértve a saját hőközponttal rendelkezőket is, a következő utcák lakói: Körös, Sulyok István, Teleki/Primăriei, Nyárfa/I. L. Caragiale, Arany János, Kálvin János és Beöthy Ödön/Iuliu Maniu. A szolgáltatás várhatóan október 16-án 23.30 órakor áll helyre. További információk a 0800-070-800-as ingyenesen hívható zöldszámon vagy a 0259/467-577-es telefonszámon (Scada).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában